Havadaki ince tozlar, sağlığımıza ve çevreye zararlı küçük parçacıkların temsilcisidir.

İç Mekan Hava Kalitesi

Karo Halılar

Temiz Nefes Alabileceğiniz Bir Alan

Yaşayan, nefes alan bir gezegende, yaşayan ve nefes alan varlıklarız. Bu nedenle Tarkett olarak soluduğumuz havayı korumanın önemli olduğuna inanıyoruz.

Tarkett Human-Conscious Design®'a olan bağlılığımız sayesinde insanlar ve gezegen için iyi olan zemin kaplamaları tasarlamayı ve çağımızın en büyük zorluklarından bazılarına aktif olarak çözüm aramayı hedefliyoruz.

İnce Tozun Sağlığımıza Zararlı Etkileri

Hava kirliliği, hem iç hem de dış mekanlarda insan sağlığı açısından giderek artan bir sağlık riski oluşturmaktadır. Ortalama bir insan, zamanının %90'ını kapalı mekanlarda geçirir ve günde yaklaşık 25.0001 defa nefes alır.

Bu arada çoğu binada hava kirleticileri dış mekana göre 2 ila 5 kat daha fazla

İç mekan havası; akciğerlerin derinliklerine kadar solunabilecek kadar küçük, mikroskobik toz ve kir parçacıkları olan zararlı partikül madde (PM) içerir. PM10 ve PM2.5 olmak üzere iki boyut kategorisinde gruplandırılan bu maddelerin her ikisi de solunum ve kardiyovasküler sistem üzerinde zararlı etkiler yaratabilir.

Dizayn

Halı tercihiniz ile çalışma ve oyun alanları gibi farklı mekanlarda iç mekan hava kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunarak sağlıklı bir ortam oluşturabilirsiniz. DESSO AirMaster karo halıları, patentli teknolojisiyle ince tozları düz ve pürüzsüz ve düz zeminlere göre 8 kat, standart halılara göre 4 kat daha etkili bir şekilde yakalayıp tutar.3

DESSO AirMaster; insan ve çevre sağlığı için kirli havayı temizler, bize temiz bir nefes alma alanı sunar.

Pürüzsüz zeminlere kıyasla DESSO AirMaster halı karoları kullanıldığında, ortamda bulunan ince toz miktarı azalır.

Malzemeler

Tasarım prensiplerimizin tamamı Cradle to Cradle ilkelerine dayanmaktadır. Bu yaklaşımın dışında, atık olarak kullanılabilecek değerli kaynakları geri kazanarak işlenmemiş hammaddelerin kullanımını sınırlıyoruz. Ayrıca, iş birliği yaptığımız her malzemenin tüm yaşam döngüsünden sorumlu olduğunun bilincinde olup, çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.

Karo halılarımız, daha sonra ayrılabilecekleri kadar düzgün bir şekilde bir araya gelen iki temel bileşenden (iplik ve EcoBase taban) oluşur. Döngüsel karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik sürekli çabalarımızın bir parçası olarak, petrol bazlı içerikten oluşan temel bileşenin yerini alan yeni bir biyo bazlı bileşenle geliştirilmiş EcoBase tabanı sunmaktan gurur duyuyoruz.

DESSO Karo halıları, iplik ve EcoBase desteği

Dairesel Karbon Ayak İzimiz

Bütünsel tasarım yaklaşımımız ve dikkatlice seçilmiş ham maddelerimizle birlikte kapalı döngü sistemimiz, karo halılarımızın önemli ölçüde düşük bir dairesel karbon ayak izi oluşturmasına olanak tanır. Bu karbon ayak izini daha fazla azaltmak için ortaklarımız ve müşterilerimizle sürekli olarak iş birliği içinde çalışıyoruz.

DESSO AirMaster Earch Dairesel Karbon Ayak İzi

DESSO AirMaster Koleksiyonlarımızı Keşfedin

AirMaster Classic

AirMaster Classic'in çizgisel tasarımı, her odaya veya çalışma alanına hacimsel derinlik ve karakter katarken, aynı zamanda farklı bir ambiyans ve dokunuş sağlar.

AirMaster Earth

Gösterişli siyah ipliği, ton rengi ve düzensiz organik deseniyle Earth; etkileyici bir derinlik ve dokunsallık sunuyor.

AirMaster Sphere

El yapımı rustik hissi ve zarif tonları ile Sphere; modern ofis ortamlarına sıcaklık ve dokunuş sağlıyor.

DESSO AirMaster Reflection

Denge, dinginlik ve doğa merkezli Japon tasarım felsefesinden ilham alan yeni DESSO AirMaster® Reflection, zemin kaplamasının dokusuna sağlıklı bir yaşam katıyor.

DESSO AirMaster Gold

Cradle to Cradle® Gold sertifikası ve patentli teknolojisiyle bu koleksiyon, daha sağlıklı bir iş yeri ve daha sürdürülebilir bir dünya yaratılmasına daha da katkıda bulunuyor.

DESSO Desert AirMaster

Doğadan ilham alan Desert AirMaster, zemin kaplamasına mermer efekti veren dağınık bir desene sahiptir. 12 renk seçeneğiyle sunulan bu koleksiyon insanlar ve çevre için tasarlandı.

1 Kaynak: https://www.asthmaandlung.org.uk/how-your-lungs-work

2 ABD Çevre Koruma Ajansı

3 DESSO AirMaster® ile AirMaster® 090225-01 DF'nin standart pürüzsüz zemine ve standart yapılandırılmış bukle tüylü halıya karşı GUI test raporuna dayanmaktadır (ortalama değerler).

4 AirMaster Earth: Çevresel Ürün Beyanı (EPD) S-P-08559'a göre - AirMaster®, kapalı döngü döngüsel geri dönüşüm senaryosu ile toplam karbon ayak izine (Modüller A-D) dayalı olarak Bureau Veritas tarafından harici olarak doğrulanmıştır.

5 Dairesel Karbon Ayak İzi: Çevresel Ürün Beyanı (EPD) S-P-11790 – DESSO AirMaster Classic, S-P-11675 – DESSO AirMaster Earth ve S-P-11798 – DESSO AirMaster Sphere'e göre, toplam karbon ayak izine dayalı olarak Bureau Veritas tarafından harici olarak doğrulanmıştır. (Modüller A-D) kapalı döngü döngüsel geri dönüşüm senaryosuna sahiptir.