Tarkett'in ReStart programı

ReStart®

Geri dönüşüm mü? Niyetin varsa çözümümüz var.

Güvenli malzemelerin geri dönüştürülmesinin iyi bir şey olduğu konusunda hepimiz hemfikir olabiliriz. Dünyanın doğal kaynaklarını korur ve iklim değişikliğinin azaltılmasına büyük katkı sağlar. Ancak doğru olanı yapmak her zaman kolay değildir. Uygulama sonrası veya kullanılmış zeminlerinizin ikinci bir yaşam için geri geldiğinden ve çöplük olarak sonlanmadığından veya yakılmadığından nasıl emin olabilirsiniz?

 

ReStart® programımıza katılarak karbon nötr bir dünyaya doğru yolculuğumuzun bir parçası olabilirsiniz. Bizimle misiniz?

Tarkett'in ReStart geri alma ve geri dönüşüm programı

Cevap?... onu bize bırakın! Sorunsuz zemin malzemesi geri alma ve geri dönüşüm programımız ReStart®, hepsini geri dönüşüm için alacak ve size katkıda bulunduğunuz malzeme miktarının sertifikasını sağlayacaktır. Uygulamada oluşan Linolyum ve Pvc vinil zemin fireleri? Bunları da alacağız. Eski kilit sistemli veya serbest döşenebilen pvc vinil zemin malzemeniz mi yoksa eski halı döşemeniz mi? Merak etmeyin, onu da geri alacağız. Hatta rakiplerimizden birinin yaptığı eski halı döşemelerini bile alırız. Biz böyle ilerliyoruz.

Tarkett'in ReStart geri alma ve geri dönüşüm programı

Ayrıca, daha önce kullanılamaz durumda olan, kullanım ömrü sonrası yapıştırılmış homojen pvc vinil zemin kaplamalarını (2011 sonrası) kapalı döngüde temizleyen, parçalayan ve geri dönüştüren öncü teknikler geliştirdik. Bu, başka hiçbir Avrupalı döşeme üreticisinin söyleyemeyeceği bir şey ve oyunun kurallarını değiştiriyor. Bize göre, biriktirdiğimiz ve geri dönüştürdüğümüz her hurda malzeme, çevremiz için olumlu bir fark yaratıyor. Tabii ki, geri dönüştürdüğümüz malzemeler kendimiz için belirlediğimiz olağanüstü sağlık ve güvenlik standartlarını karşılamalıdır (endüstri standartlarının çok üzerinde), ancak güvenli bir şekilde kullanamayacağımız herhangi bir malzeme varsa, başka biri firmanın kullanabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, mümkün olan her yerde hiçbir şeyin boşa gitmediğinden emin olmak için diğer sektörlerle ortaklık kuruyoruz.

İnsan ve gezegenimiz için bilinçli seçimler yapmak. 
Tarkett Human-Conscious Design®

 

Karbon hesaplayıcı

Projenizin karbon ayak izini azaltmak mı istiyorsunuz? Hesaplayıcımızı kullanarak projenizin ayak izini değerlendirin ve kullanım sonrası geri dönüşümle bunu nasıl azaltabileceğinizi öğrenin.

Programımız nasıl çalışıyor?

Uygulama sonrası ve kullanım sonrası zemin kaplamalarını nasıl topladığımızı ve geri dönüştürdüğümüzü izleyin.

Kullanım ömrü bittikten sonra homojen zemin kaplamalarını nasıl topladığımızı ve geri dönüştürdüğümüzü izleyin.

 

ReStart®'a nasıl katılınır?

ReStart® programına üye olmak kolaydır:

ReStart programı: nasıl çalışır?

1. Kaydolmak için önce ReStart® sözleşmesini imzalayın.

2. Uygulama sonrası istenmeyen fire parçaları veya eski döşemeyi toplamanız için size ReStart® konteynerinizi göndereceğiz.

3. Torbaları uygulama sonrası temiz(yapışmamış) fire kesimlerle doldurun veya eski karo halılarınızı verilen paletlerin üzerine istifleyin.

4. Tarkett'in yerel atık toplayıcısından bir randevu alın.

Atıkları topladıktan sonra, özel geri dönüşüm merkezlerimizde geri dönüştüreceğiz ve yeni Tarkett zemin kaplaması üretmek için kullanılacak yüksek kaliteli ham maddeye dönüştüreceğiz.

Tarkett'in ReStart geri alma ve geri dönüşüm programı

Döngüsel Ürün Koleksiyonu

Döngüsel  Ürün Seçimlerimiz, döngüsel ekonomiye giden yolculuğumuzun merkezinde yer alan atık ve kirliliğin düzenlenmesi, ürün ve malzemelerin dönüştürülerek kullanımda tutulması ve doğal sistemlerin yenilenmesi gibi ilkelerin bir örneğidir.
Ürünlerimizdeki döngüyü kapatmak için kullanım sonrası geri dönüşüm teknolojilerine öncülük ederek ve sürdürülebilir kahramanlarımızı tek bir kapsamlı koleksiyonda bir araya getirerek sürdürülebilir zemin kaplama seçimini sizin için kolaylaştırdık.

Creation by Note Design studio with iQ surface flooring

ReStart® broşürümüzü indirin

Daha çok sürdürülebilirlik hikayemiz

İklim ve döngüsel ekonomi

Döngüsel bir ekonomi yaratmaya kararlıyız. Atık döngüsünü kapatmak, doğal kaynakları korumak ve iklim değişikliğinin etkisini azaltmak amacındayız.

İyi malzemeler

Ham maddelerin zorlu bilimsel testleri ve içinizin rahat etmesi için radikal şeffaflık.

İç Mekan Hava Kalitesi

İç Mekan Hava Kalitesinde öncü, siz rahat nefes alın.