Sürdürülebilir Okullar İnşa Etmek

Sürdürülebilir Okullar İnşa Etmek

Yeşil okulların tasarlanması

Sürdürülebilir, çevre dostu okullar veya üniversiteler öğrencilerin ve ebeveynlerin istediği şeydir. Aynı şey öğretmenler için de, binaları yaptıran kurum ve kuruluşlar için de geçerli.

Zemin kaplamalarımızı tasarlarken doğru seçimler yapmaya, doğru malzemeleri ve doğru süreçleri kullanmaya kararlıyız. Daha düşük karbon emisyonları ve gelişmiş geri dönüştürülebilirlik sayesinde ürünlerimizin insanların sağlığı ve refahı için olduğu kadar gezegen için de daha iyi olmasını sağlıyoruz.

İşte bu yüzden projeniz, insanlar ve gezegen için doğru seçimleri yapmanıza yardımcı olabiliriz.

Eğitim binalarının çevresel etkilerinin azaltılması

İyi Malzemeler

Zeminlerimiz en başından itibaren geri dönüştürülebilen, geri dönüştürülebilen ve yeni ürünlere dönüştürülebilen daha sağlıklı, daha çevre dostu malzemeler kullanılarak tasarlandı.

Sağlık ve Refah

Zeminlerimizin bina sakinlerinin sağlığı ve refahı, özellikle de iç mekan hava kalitesi üzerindeki etkisini önemsiyoruz.

Döngüsel Ekonomi

Özellikle üretimlerimizi izleyerek veya ürünlerimizin geri dönüştürülebilirliğini artırarak kabin ayak izimizi azaltmak için sürekli çalışıyoruz.

Projenizin karbon ayak izini hesaplayın

Bir okul projesi üzerinde mi çalışıyorsunuz? İşte karbon ayak izini hesaplamak için aracımız.

Kaliteli malzemelerden yapılmış okul zemin kaplamalarının seçilmesi

Kaliteli malzeme döşemeleri

Dikkatlice seçilmiş malzemelerden yapılmış okul zemin kaplamalarını kullandığınızdan emin olun; çünkü bunlar iç mekan ortamının kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve doğru seçimler çocukların sağlığı üzerindeki potansiyel zararlı etki riskini azaltabilir.
Örneğin ftalatlar kapalı ortamlarda yaygın olarak görülen bir kirletici maddedir ve araştırmalar bunların insan sağlığı üzerinde zararlı etkileri olabileceğini göstermektedir. İyi malzemelerin seçilmesi, kullanım sonunda ürünlerin etkili bir şekilde geri dönüştürülmesi ve kuruluşunuzun döngüsel ekonominin aktif bir katılımcısı olmasını sağlamak için de önemlidir.

Bizim sözümüz

Zemin kaplamalarımız için eko-tasarımda Cradle to Cradle® yaklaşımını kullanıyoruz; geri dönüşüm yoluyla döngüyü (döngüsel ekonomi) kapatabilmemizi ve geri dönüştürülmüş malzemeleri gelecekteki üretimde yeniden kullanabilmemizi sağlıyoruz. Bunu yaparak sadece atıkları azaltmıyoruz, aynı zamanda gezegenin doğal kaynaklarının korunmasına da yardımcı oluyoruz.
Cradle to Cradle® aynı zamanda süreçlerimizi ve malzemelerimizi sıkı bir dış incelemeye tabi tuttuğumuz için ürünlerimiz hakkında radikal şeffaflığın da garantisidir. Bu, zemin kaplama ürünlerimizin sağlık ve çevre performansı konusunda %100 net olabileceğiniz ve seçiminize güvenebileceğiniz anlamına gelir.

Teklifimiz

  • Ftalat içermeyen ürünler
  • Biyo bazlı veya biyo kaynaklı malzemeler içeren döşeme koleksiyonları.
  • PVC'nin sorumlu kullanımı
  • Sorumlu kaynak kullanımı: Doğada bol miktarda bulunan, hızla yenilenebilir veya geri dönüştürülebilen malzemelerin kullanımı.
  • Üçüncü taraf değerlendirmeleri (EPD, MHS) sağlayarak üretimimizde tam şeffaflık

İç mekan hava kalitesine ve sağlığına önem verme

hava, kalite, VOC

Ev içi alerjenlere maruz kalmak, özellikle bebeklerde astım gelişimi için en yüksek risk faktörlerinden biridir. Dolayısıyla iç mekan havası ve çevre kalitesi, okullarda ve eğitim binalarında çok fazla zaman geçiren gençlerin genel refahı açısından gerçekten önemli.
İç mekan hava kalitesini iyileştirmek için toz ve Uçucu Organik Bileşikler (VOC'ler) gibi havadaki parçacıklara özellikle dikkat edilmelidir. İnşaat malzemelerini, mobilyaları ve temizlik maddelerini dikkatli bir şekilde seçerek emisyonları kaynağında azaltmaya çalışmak önemlidir.

Bizim sözümüz

En yüksek İç Hava Kalitesi standartlarına sahip, sağlıklı iç mekan alanları oluşturmaya katkıda bulunan zemin kaplamaları üretiyoruz.
Hammaddelerimizin her birinin kimyasal bileşenleri hakkında her zaman bilgi sahibi olduğumuzdan ve daha güvenli malzemelere yönelik sürekli optimizasyon yaptığımızdan emin oluyoruz. Bu hâlâ C2C yaklaşımının bir parçasıdır ve bizi her ikisi de üçüncü taraflarca değerlendirilen son derece ayrıntılı Çevresel Ürün Beyanları (EPD) ve Malzeme Sağlığı Beyanları (MHS) üretmeye yöneltmiştir.
Bu, ürünlerimizin bileşimi konusunda tam şeffaflık sunma, zararlı maddelerden kaçınma ve ürün formüllerimizi optimize etmeye çalışma yöntemimizdir.

Teklifimiz

  • Düşük veya ultra düşük VOC emisyonlu zemin kaplama çözümleri; en zorlu küresel standartlardan 10 ila 100 kat daha düşük
  • Astım ve alerji sertifikası
  • Zararlı kimyasalların kullanımını azaltan temizlik protokolleri
  • İç mekan havasındaki ince toz konsantrasyonunu azaltan halı karoları
  • MHS ve EPD sertifikaları

Kullanım sonrası geri dönüştürülebilir zemin kaplamalarının seçimi

Linolyum, döşeme, geri dönüşüm

Günümüzde bir eğitim tesisi inşa ederken karşılaştığınız temel zorluklardan biri, binanın somut ve operasyonel karbon emisyonlarını sınırlamak ve azaltmaktır.
Okula döşediğiniz zeminin kullanımdan sonra geri dönüştürülebilmesini sağlamak, binanızın karbon nötr olmasını ve dolayısıyla iklim değişikliği üzerindeki etkisini azaltmayı hedeflemek açısından önemli bir husustur.
Ayrıca üretimde geri dönüştürülmüş içeriğin kullanılması, yeni zemin kaplamaları yapmak için gereken işlenmemiş hammadde miktarını azaltır.

Bizim sözümüz

Gezegenimizin doğal kaynaklarını korumak için daha fazla geri dönüştürülmüş içerik kullanarak ve kullanım ömrü sonunda ürünlerimizi geri dönüştürerek atıklarla ilgili döngüyü kapatmak için sürekli çalışıyoruz. Bu, üretimimizin döngüsel ekonomiye katılmasına olanak tanır ve sonuçta zemin kaplamalarımızın karbon ayak izini azaltır.

Teklifimiz

  • EMEA'da 6 geri dönüşüm merkezi
  • Kullanım sonrası halı karoları, linolyum ve homojen vinil için kapalı döngü geri dönüşümüne öncülük eden Avrupa'daki tek üretici
  • ReStart® programımız sorunsuz zemin geri alımı sunar
  • Ürünlerimizde geri dönüştürülmüş içeriğin kullanılması ve kullanımının arttırılması (2030 yılına kadar %30 hedefi)
  • Karbon ayak izimizi azaltmak için sürekli çalışıyoruz (kapsam 1 ila 3'te 2030'a kadar %30 hedefi)

Zeminlerinizin dayanıklılığını düşünün

Dayanıklı, döşeme, PVC

Doğal olarak projenizin ekonomik yönünü de göz önünde bulundurmalısınız. Maliyetler dikkatlice düşünülmeli ve optimize edilmelidir. Ancak tahminlerinizin yalnızca ilk satın alma ve kurulum maliyetlerine dayanmaması gerektiğini unutmayın. Zemin kaplamalarınızı seçerken dayanıklılık, tamir edilebilirlik, temizlenebilirlik ve bakımdan etkilenen devam eden maliyetler de dikkatle dikkate alınmalıdır.
Ürünün genel yaşam döngüsü dikkate alınmalıdır: Başlangıçta yapılan yanlış seçimler, zamanla hem çevresel hem de ekonomik açıdan çok daha fazla maliyete neden olabilir.

Yaşam döngüsü maliyetlerinin (mali ve diğer) dikkate alınması, bina sahiplerinin tesislerinin işletme bütçesini kontrol altında tutmalarına yardımcı olurken aynı zamanda öğrencilerin ve personelin konforu ve refahı ile çevre için en iyi olanı yapmalarına yardımcı olacaktır.

Yaşam döngüsü maliyet yaklaşımının uygulanması:
Tarkett Yaşam Döngüsü Maliyeti (LCC) yaklaşımı, başlangıç maliyetlerinden (satın alma ve kurulum), bakım maliyetlerine ve sonuçta değiştirme maliyetlerine kadar binanın tüm yaşam döngüsü boyunca toplam malzeme maliyetinin değerlendirilmesini içerir. Bakım ve değiştirme maliyetlerinin oldukça değişken olabileceği döşeme kararınız özellikle önemli olacaktır.
Zemin kaplama çözümlerimizden herhangi birinin tahmini toplam sahip olma maliyetini öğrenmek için lütfen yerel temsilcinizle görüşün.

Eğitim binaları için önerilen zeminler

Çevre dostu okullar inşa etmek için önerilen zemin kaplamalarımızı keşfedin.
Bu koleksiyonlar, sürdürülebilir kriterler söz konusu olduğunda sınıfının en iyisi ürünlerimizi yeniden gruplandıran Döngüsel Seçimimizin bir parçasıdır: içeride iyi malzemeler, Ftalat içermez, optimum VOC seviyesi VE KULLANIM SONRASI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR.

Tarkett Lino

Biyo bazlı linolyum döşeme - Cradle to Cradle sertifikalı ® Altın veya Gümüş

AirMaster

İnce tozu azaltan halı karoları - GUI Gold Plus etiketiyle ödüllendirildi

Mükemmellik Dehası

Gevşek döşemeli heterojen PVC - Tutkalsız kurulum

İlgili Makaleler