Sürdürülebilir binalar ve yeşil bina sertifikaları

Yeşil bina sertifikası almanıza yardımcı oluyoruz

Binalar dünyanın en büyük enerji tüketen sektörüdür. Toplam nihai enerji tüketiminin üçte birinden fazlasını oluşturan bu enerjiler, aynı derecede önemli bir karbondioksit (CO2) emisyonu kaynağıdır. İklim değişikliği çağında Sürdürülebilir Binalara geçiş, 2050 yılına kadar Net Sıfır Emisyon Senaryosuna doğru ilerlemenin anahtarıdır ve bir binanın "yeşil" özelliklerine giderek daha fazla önem verilmelidir.

Yeşil bina sertifikası nedir?

Yeşil bina sertifikası, çevresel açıdan sürdürülebilir bir şekilde tasarlanan, inşa edilen ve işletilen binaları tanıyan bir program veya derecelendirme sistemidir. Bu programlar binaları enerji verimliliği, su kullanımı, iç mekan çevre kalitesi, malzeme seçimi ve saha sürdürülebilirliği gibi çeşitli kriterlere göre değerlendiriyor.

Sürdürülebilir konut binaları

Başlıca yeşil bina sertifikaları

BREEAM

Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Yöntemi ilk olarak Birleşik Krallık'ta kuruldu, ancak bugün neredeyse küresel bir kapsama sahiptir.

LEED

Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik, en yaygın olarak tanınan ve kullanılan yeşil bina derecelendirme sistemidir.

DGNB

Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, 2007'den beri uluslararası kabul görmüş bir Alman yeşil bina derecelendirme sistemidir.

WELL

WELL, yalnızca bina kullanıcılarının sağlığına ve refahına odaklanan ABD merkezli bir yeşil bina sertifikasıdır.

HQE

HQE, Fransa'da ve Fransızca konuşulan diğer ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir Fransız yeşil bina sertifikasyon sistemidir.

HQM

Ev kalite işareti, Birleşik Krallık'taki evler için yeşil bina sertifikasıdır.

Yeşil bina sertifikası almak

Yeşil bina sertifikalarının bir bina projesine dahil edilmesi, bilinçli ve sistematik bir yaklaşım ile iyi bir organizasyon gerektirir. Aşağıdaki gerekçe bir sertifikadan diğerine farklılık gösterebilir ancak izlenecek adımlara ilişkin ilginç bir genel bakış sunmaktadır.

  1. Bir sürdürülebilirlik danışmanından rehberlik isteyin.
  2. Projeniz için doğru yeşil bina sertifikasyonunu seçin.
  3. Sürdürülebilirlik danışmanı daha sonra sertifikasyon prosedürünü başlatacaktır.
  4. Herkesin projenin amaç ve hedeflerinden haberdar olmasını sağlamak için profesyonellerden oluşan bir proje ekibi oluşturun.
  5. Seçilen yeşil bina sertifikasyonunun kriterlerini karşılamak için atacağınız adımları özetleyen bir sürdürülebilirlik planı/kılavuzu geliştirin.
  6. Her aşamanın sonunda projenizin bir sürdürülebilirlik danışmanı tarafından incelenmesini sağlayın.
  7. Çoğu sertifikasyon için, tasarım aşamasının sonunda ilk sertifika verilir.
  8. İnşaat aşamasında sürdürülebilir inşaat uygulamalarını hayata geçirin.
  9. İnşaat aşamasının sonunda kesin sertifika teslim edilir.
  10. Bina teslim edildikten sonra, kullanım aşamasını kapsayan diğer sertifika türleri de takip edilebilir.

Yeşil bina sertifikası almak için gereken süre farklılık gösterebilir. Tasarım Aşamasına ilişkin sertifikalar normalde Tasarım Aşamasının bitiminden birkaç ay sonra alınır. İnşaat Aşaması sertifikaları ise bina tesliminden birkaç ay sonra alınabiliyor.

Sürdürülebilir ticari binalar

Tarkett zemin kaplaması nasıl katkıda bulunabilir?

Zemin kaplaması yeşil bina sertifikasyonunda önemli bir rol oynar çünkü binanın iç kısmının önemli bir bölümünü oluşturur. Tarkett zemin kaplamaları sertifikasyona aşağıdaki yollarla katkıda bulunabilir:

  • Halı karolarının, linolyumun veya vinilin* geri dönüşümünü teşvik eden ReStart programımız aracılığıyla atık azaltımı. Bu, depolama veya yakma için daha az atık ve daha az karbon emisyonu anlamına gelir.
  • Geri dönüştürülmüş, yenilenebilir veya biyolojik kaynaklı sürdürülebilir bileşenlerin kullanımı.
  • Uçucu organik bileşikler (VOC'ler) ve formaldehitten kaynaklanan düşük ila ultra düşük emisyonlu ve iyileştirilmiş akustik ve görsel konfora sahip ürünler sayesinde daha iyi iç mekan hava kalitesi.

Tarkett sürdürülebilir zemin kaplamasını seçmek ve en iyi uygulamaları takip etmek, bir binanın genel sürdürülebilirliğine ve yeşil bina sertifikasyonuna katkıda bulunabilir.

*Homojen zeminler (2011 sonrası), iD Square (2018 sonrası), LVT Click koleksiyonları, Heterojen vinil gevşek döşeme ve vinil rulolar (50 m2'nin altında tutkalsız kurulum).

Halı karolarla donatılmış açık alan ofisinde çalışan kişi
Halı karolarla donatılmış açık planlı ofis

Tarkett Yeşil Bina Kartları

Yeşil bina kartımız, ana ürünlerimizin geri dönüştürülebilirliği, VOC ve formaldehit emisyonları ve toplam karbon ayak izi ile bunların yeşil bina sertifikasyonuna potansiyel katkıları hakkındaki bilgileri bir araya getirir.

Bu veriler aşağıdaki sertifikasyon programları ile ilgilidir: BREEAM, LEED, DGNB, WELL, SKA Rating, HQE, Greenstar, MILJO, NF HABITAT HQE ve HQM.

.

Tarkett Yeşil Bina Kartları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmak için zemin kaplamalarımızın yeşil bina sertifikasyonlarına katkısını açıklayan açıklayıcımıza göz atın.

İlgili Makaleler

Dairesel ürünler mi arıyorsunuz?

Dairesel Seçim, döngüsellik ve kullanım ömrü sonu geri dönüşümü göz önünde bulundurularak çevre dostu olarak tasarlanmış koleksiyonları bir araya getiriyor.

Karbon ayak izinizi hesaplamak mı istiyorsunuz?

Karbon hesaplayıcımızla ayak izinizi hesaplayın ve geri dönüşümle bunu nasıl azaltabileceğinizi görün.

Kanıtladığımız şeye inanın.

'İyi malzemeler' kullanıldığını iddia etmek bir şeydir. Bunu kanıtlamak başka bir şey. Bizden tam şeffaflık, size gönül rahatlığı.