DESSO SoundMaster'ın akustik keçe alt tabanını gösteren karo halı

Akustik halı tabanları

DESSO SoundMaster

Daha az gürültü, daha üretken iş gücü anlamına gelir.

Daha sessiz ortamlar sağlık sorunlarının oluşmasını önler1, stres seviyelerini azaltır ve konsantrasyonu artırır. Bu, insanların hem sessiz konsantrasyon hem de açık iletişim için bir alana ihtiyaç duyduğu, büyük ölçekli toplantıların yanı sıra özel görüşmeler için de bir alana ihtiyaç duyduğu açık planlı ofislerde özellikle önemlidir.

Trafik, ısıtma, iklimlendirme ve bilgisayar ekipmanı gibi dış faktörlerden kaynaklanan ilave gürültü, yöneticilerin binalarda optimum gürültü seviyesine ulaşmasını zorlaştırmaktadır2. Bu nedenle iyi ses emilimi ve ses yalıtımı çok önemlidir. Ve en iyi ve en uygun maliyetli seçenek, tavanlar, duvarlar ve paneller gibi genellikle daha pahalı olan diğer seçeneklerin aksine, ustalıkla tasarlanmış SoundMaster halı karosu desteklerimizden biriyle gelir.

Tarkett'in Avrupa çapında 12.000'den fazla ofis çalışanı arasında yaptığı araştırmada gürültü, ofisteki en acil endişelerden biri olarak vurgulanmaya devam ediyor.

Bir kadın ve bir adamın masada çalışıp konuştuğu, halı kaplı bir ofis

DESSO SoundMaster Tabanları

DESSO SoundMaster

Bu keçe astar %100 polyesterden yapılmıştır (%80'i geri dönüştürülmüş içerik içerir) ve en gelişmiş ses yalıtımı ve emme özelliklerini sunar.

DESSO SoundMaster Thrive

Bu, %100 geri dönüştürülebilen ilk SoundMaster desteğidir ve Cradle to Cradle® sertifikalı bir halı karosu koleksiyonuyla birlikte kullanıldığında, genel ürünün sertifikasyon seviyesi korunur.

DESSO SoundMaster Lite

Bu SoundMaster arkalık mükemmel akustik performans sunar ve %100 polyesterden yapılmıştır (%80'i geri dönüştürülmüş içerik içerir).

Neden akustik bir taban seçmelisiniz?

Ofis gürültüsü ile çalışanların stresi arasındaki bağlantı yeni bir şey değil. Onlarca yıldır araştırmalarda araştırılıyor. Dünya çapında 500.000'den fazla katılımcıyı kapsayan Leesman ofis kıyaslaması çalışması, gürültünün, masa/sandalye, toplantı odaları, doğal ışık ve sıcaklık kontrolü gibi faktörlerden sonra çalışanlar tarafından işyerinde algılanan altıncı en önemli özellik olduğunu tutarlı bir şekilde gösteriyor. Sıcaklık kontrolünden sonra, ofis çalışanları arasında en büyük sorun olmaya devam ediyor; yalnızca %31'i işyerlerindeki mevcut gürültü seviyelerinden memnun olduklarını belirtiyor.

DESSO SoundMaster, standart değerin3 üzerinde bir darbe sesi yalıtım değeri (ΔLw) +8 dB ve DESSO SoundMaster Lite ve DESSO SoundMaster Thrive + 5 dB sunar. Halı genel olarak sesin etkisini 20 ile 30 desibel arasında azaltır4.

DESSO SoundMaster akustik arkalıkları, ses emme performansında +0,15'e (αw) kadar bir iyileşme sağlar; bu, standart halı tasarımlarıyla karşılaştırıldığında %100'e varan iyileşmeye eşdeğerdir (αw değeri 0,15 ile 0,20 arasında)5.

Bilinçli seçimler yapmak. İnsanlar ve gezegen için.
Tarkett İnsana Duyarlı TasarımTM

DESSO SoundMaster tabanlarını karşılaştırın

SoundMaster arkalıkları arasındaki farkları açıklayan tablo

1) Birleşik Krallık'ta Çevresel Gürültü ve Sağlık, Sağlık Koruma Ajansı, s.57-58, Rakamlarla gürültü, Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı, s.70-73
2) Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı'na göre önerilen gürültü seviyesi 30-45 dB(A) iken 'sessiz' ofislerde bile ortalama gürültü seviyesi genellikle 40-45 dB arasındadır.
3) SWA'da (Schall- und Wämemessstelle Aachen GmbH) gerçekleştirilen testler – Institut fuer scalltechnische und wärmetechnische Prüfungen-Beratung-Planung
4) Karşılaştırmak gerekirse: diğer zemin kaplama çözümleri (halı dışı) genellikle 5 ila 10 dB arasında bir değer verir.
5) Karşılaştırmak gerekirse: diğer zemin kaplama çözümleri (halı dışı) genellikle 0,05 ile 0,10 arasında bir değer verir.

İlgili içerik

Tarkett - DESSO Ecobase
DESSO EcoBase®

Doğanın sürekli gelişim, değişim ve yeniden doğuş döngülerinden ilham alan Tarkett DESSO EcoBase®, Cradle to Cradle® felsefesinin gerçek kimliğini taşımaktadır.