Alerji ve Göğüs Hastalıkları Kliniği – Çocuk Sağlık Enstitüsü

Alerji ve Göğüs Hastalıkları Kliniği – Çocuk Sağlık Enstitüsü

2021 | Varşova, Polonya

Resim galerisi

Renk ve tasarım genç hastaların deneyimini nasıl değiştirebilir – Alerji ve Göğüs Hastalıkları Kliniği

Alerji ve Göğüs Hastalıkları Kliniğinin tasarımı genç hastaları tamamen farklı, havadar bir dünyayla tanıştırıyor. Duvarlarda hafiflik, uçma ve nefes alma hissi uyandıran dekoratif unsurlar sergileniyor. Bulut şeklindeki tabelalar üç boyutlu bir etki verirken, LED lambalar sakin gökyüzünü andıran baskılı folyo ile süslenmiştir.

Aydınlık oda tavanlar oldukça alçak olmasına rağmen çok daha geniş hissettiriyor. Çocukları sakinleştiren yatıştırıcı mavi tonları, bekleme alanını ısıtan güneşli vurgular enerji verici sarılarla birleşim sağlıyor.

Genç hastalar göz alıcı süslemeleri heyecanla takip eder ve en önemlisi, muayenelerden önce kendilerini daha rahat bulurlar, bu da örneğin derin nefes almada iyileşme sağlar.

 

Zeminler bu alanda ayrılmaz bir rol oynamaktadır. Projede kullanılan malzemeler Norma koleksiyonundan homojen vinil zemin kaplamalarıdır. Norma, ftalat içermeyen teknoloji kullanılarak üretilmiştir ve çok düşük VOC (Uçucu Organik Bileşikler) emisyonları sayesinde iç mekan hava kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunur. Yüzey PUR Güçlendirilmiş Poliüretan korumasının yanı sıra düşük bakım ve basit temizlik, zemini yoğun trafikli sağlık tesisleri için ideal hale getirir.

 

İnsanlar ve dünyamız için bilinçli seçimler yapıyoruz.
Tarkett Human-Conscious DesignTM.

 

Önerilen Koleksiyon

Hakkında

Renklerin dikkatli kullanımı, en kaliteli malzemeler ve çok yönlü dekoratif unsurlar, genç hastaların muayene öncesi rahatlayabilecekleri alanlar yaratmamızı sağladı.

Tasarımcı / Mimar

Katarzyna Klimek, Zemin Tasarım Müdürü CEE

Bina Sahibi

Varşova'daki Çocuk Sağlık Enstitüsü

Segment