Sağlık ortamı için ticari vinil döşeme

iQ Granit ve iQ Eminent Tarih Yazıyor

Tarih Yazıyor

Tarih yazmak için insan merkezli bir yaklaşımla oldukça özel bir şey yapmamız gerekir. Öyle ki yıllar, hatta on yıllar sonra bile hala hissedilebilen bir etki. Tasarım ortamında, günümüzde hiç olmadığı kadar popüler bir ürün olan homojen vinilimiz kadar kalıcı bir etkiye sahip çok az şey vardır. İşte tam da bu sebeple, iQ Granit ve iQ Eminent şimdiki ve gelecek nesillerin yanında olma taahhüdümüzü somutlaştırıyor. İnsanlar ve gezegen için iyi olan yüzeyler yaratmak bizim amacımızı oluşturuyor.

50 yıl önce yaratılan bu çok yönlü ürünümüzle; okullar, işyerleri, hastaneler, oteller, fabrikalar ve havaalanları olmak üzere birçok yerde karşılaşabilirsiniz. Homojen vinil, işlev ve estetiği tek bir pakette barındıran ürünlerden biridir. Aynı rakipsiz performansıyla, çok işlevliliğiyle, yeni tasarım ve renkleriyle önde gelen sürdürülebilirliğin referanslarını oluşturuyor.

 


 

Sınıfının en iyisi performansı

Homojen vinil, beklentileri aşan bir performans ürünü isteyen mimarlar ve tasarımcılar için ikonik olan dayanıklı ve vazgeçilmez bir üründür.

iQ ürünleri, sağlıklı ortamlara katkıda bulunmak için en iyi malzemelerden üretilmiştir. Kompakt yapısı ile; hastaneler, okullar ve diğer sosyal alanlar gibi ortamlarda sıklıkla kullanılmasının nedenlerinden biri ise en zorlu koşullara dayanabilecek bir güce ve uzun ömre sahip olmasıdır.

Malzemenin doğası gereği yüzeyi ile, on yıllarca iz ve lekelere karşı sınıfının en iyisi koruması sağlanır.

.

Gerçek çok işlevlilik

En zorlu alanlar için üretildi.

  • Gürültüyü sınırlamak ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak için ses azaltma.
  • Özellikle ıslak alanlarda hem çıplak ayak hem de ayakkabı için kayma direnci.
  • Ekipmanın iyi çalışması, dolayısıyla güvenlik için elektrostatik ve elektrik deşarjları gibi statik deşarjın azaltılması

iQ Granit Acoustic, Granit Safe T, Granit Multisafe (kaymaz çözümler) ve Granit SD ve Toro SC (statik iletken ve enerji tüketen), estetik göz önünde bulundurularak en zorlu teknik gereksinimleri karşılamak üzere geliştirilmiştir.

iQ Granit & iQ Eminent referanslarıyla tamamen kombine edilebilen 14 ana renkte (multisafe ürünler için 8 adet) karşınızdadır.

Daha hızlı ve daha kolay kat planlaması ve tüm kullanıcıların refahına katkıda bulunmak için bu koleksiyonu sizlere tanıtmaktan mutluluk duyarız.

.

Yaratıcılık ve fonksiyonellik

iQ Granit ve iQ Eminent koleksiyonları, insan ihtiyaçlarını önemseyen alanlar yaratmanın yeni bir yoluna katkıda bulunuyor.

iQ Granit ve iQ Eminent, 4 desen ve tamamen yeni bir renk hikayesi sunuyor. Demanslı kişiler için yeni uyumlar yaratırken kapsayıcı tasarımıyla tüm odalara uyacak bir reçete sunuyor.

iQ Granit yeni bir tasarım sergiliyor. Benzersiz iQ Granit karakterini korurken, el işçiliği tasarımı ve yumuşak, sıcak bir yaşam dokusu ile çağdaş ve modern bir dokunuş sunuyor.

Güzel honlanmış ve cilalı doğal taş tasarımıyla iQ Eminent, sofistike ve zengin bir dokunuşa sahip yeni bir ton paleti sunuyor. Hem sessiz hem de cesur olan bu koleksiyon, biyofilik tasarımı destekliyor ve esenlik göz önünde bulundurularak alanların yaratılmasına olanak tanıyor.

Koleksiyonlar, kombinlenmesi kolay ama tek başına da uyumlu olan 4 renk ailesine ayrılmıştır: Oxide, Argil, Lichen ve Basalt.

Sürdürülebilirlik bilgileri

Tarkett olarak herkes için değer yaratan, atık döngüsünü kapatan, doğal kaynakları koruyan ve iklim değişikliği üzerindeki etkimizi azaltan sürdürülebilir, döngüsel bir ekonomiye bağlıyız. İsveç Ronneby'deki tesisimizde her bir ürünün ömrünü uzatarak koleksiyonlarımıza tüm sürdürülebilir yenilikleri aşılıyoruz. Homojen vinil 50 yıl önce, dünyamıza ve kaynaklarına saygılı olma fikriyle insanların hayatını iyileştirmek adına sunulmuştu. Bugün ise bu ürünümüzü insanlar ve gezegen için daha da iyi bir şeye dönüştürme yoluna devam ediyoruz.

Homojen Vinil Zemin Sürdürülebilirliği

iQ Granit ve iQ Eminent, Cradle to Cradle® ilkelerinin sağlık ve sürdürülebilirlik standartlarıyla oluşturulmuştur. Bu, daha sağlıklı ortamlara aktif olarak katkıda bulunan yeşil kimliklere sahip malzemelere yatırım yapmak anlamına gelir (Ftalat içermeyen plastikleştiriciler, biyosit içermez ve son derece düşük VOC'ler). Sağlık üzerindeki etkileri, harici bir laboratuvar (EPEA) tarafından bağımsız olarak değerlendirilmiştir ve sonuçlar MHS'lerde (Malzeme Sağlığı Beyanları) mevcuttur.

Ayrıca fiziksel yapıları ve bakımları daha uzun bir kullanım ömrü sağlar. Bu, sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemede kilit bir faktördür.

iQ Granit ve iQ Eminent, enerji tüketiminin %100'ünün yenilenebilir enerjilerden elde edildiği İsveç Ronneby fabrikamızda üretilmektedir. Üretim, su için kapalı döngüde %99,5 ile çalışır ve çöp sahasına %0 atık üretir.

Geri dönüşüm, kaynak düzeyindeki etkimizi azaltma taahhüdümüzün temel taşlarından biridir. Yeni zeminler yapmak için üretim, kurulum ve kullanım sonrası zemin kaplamalarının tekrar üretime alındığı eksiksiz bir geri dönüşüm şeması kullanıyoruz.

Sirküler inovasyon

Yenilenen iQ Granit ve iQ Eminent koleksiyonları, döngüsel ekonomi ilkeleriyle şekilleniyor. iQ Granit ve iQ Eminent kullanarak LEED, WELL ve BREEAM gibi daha yüksek düzeyde sürdürülebilirlik ve yeşil bina etiketleri elde edebilirsiniz.

İnovasyon ekiplerimiz, Yeniden Başlatma (Restart) programımız aracılığıyla İsveç'in Ronneby kentindeki fabrikamızda ftalat içermeyen tüketici sonrası homojen vinil döşemeyi geri dönüştürmek için benzersiz bir çözüm geliştirdi.

iQ Granit ve iQ Eminent Yeniden Başlatmaya hazır!

1 m² iQ homojen vinilin (iQ Granit) geri dönüştürülmesi, atıkların çöp sahasına gönderilmesine kıyasla 4 kg CO2eq/m²'ye yakın tasarruf sağlar. Bu, bir yolcunun Paris'ten New York'a iki gidiş-dönüş uçuşuna eşdeğerdir.

Karbon ayak izinizi daha da azaltın

Talep üzerine, iQ Granit ve iQ Eminent'i biyo-özellikli vinil - Biovyn™ ile üretebiliriz - fosil kaynaklı hammaddeyi, gıda üretimi ile rekabet etmeyen, ahşap kalıntısından elde edilen yenilenebilir biyokütle ile değiştirebiliriz. Kütle dengesi, süreçten elde edilen biyo-tabanlı çıktı miktarının biyo-tabanlı girdiye eşit olduğunu garanti eden bir hesaplama yöntemidir ve bu, toplam izleme ve şeffaflık sağlamak için harici bir taraf olan RSB (the Roundtable on Sustainable Biomaterials) tarafından onaylanmıştır. Ürünler, standart versiyonla aynı teknik ve bakım ile yüksek kalite özelliklerini korur ve kullanımdan sonra geri alınabilir, yeni ürünlere dönüştürülebilir.

 

Koleksiyonlar