Solid & Shape  | DESSO & Studio Stefan Scholten header

Solid & Shape

DESSO & Studio Stefan Scholten

 

DESSO & Studio Stefan Scholten tarafından tasarlanan Solid & Shape karo halı koleksiyonu, çeşitli geri dönüşüm tekniklerinin görsel bir keşfidir. Geri dönüştürülmüş malzemelerle ilişkilendirilen estetik yapısı, keskin geometrik desenlerden ziyade çeşitli renklerin ve ritimlerin kombinasyonlarından oluşur.

 

Tarkett'in geri dönüşüm sürecinden ilham alındı

 

ReStart geri alma ve geri dönüşüm programı, eski döşemenin yeni döşeme için hammadde olarak işlenmesini kolaylaştırır. Tarkett, astarı iplikten ayırabilir ve yeni DESSO halı karoları için astar olarak yeniden kullanabilir. İplikler, yeni halı iplikleri üretmek için yeniden işlenir.

 

DESSO Tarkett recycling process

Stefan Scholten:

"Projemiz bu sürece dayanıyordu. Başlangıç ​​noktası olarak bu sürece eşlik etmekten çok memnun oldum. Tarkett Cradle to Cradle felsefesini,  gözle görülür ve somut bir şekilde yansıtan bir koleksiyon nasıl oluşturulabilir sorusunu sorduk? Karo halıların; ileri dönüşümü yansıtmasını istedik."
 

“Çeşitli iplikler ve hav yüksekliklerinin kombinasyonlarıyla çalıştık ancak aynı zamanda ham ve rafine bir görünüm yaratmak istedik. Koleksiyon kesin bir hale gelmeden önce yoğun bir form araştırması yapıldı. Sonunda her biri sekiz renkten oluşan iki tasarım ortaya çıktı: Solid ve Shape. Bu koleksiyonlar ile mekanlarda varyasyon olasılığını artırıyoruz.”

Solid ve Shape Koleksiyonu

Solid ve Shape koleksiyonu tam anlamıyla döngüsel bir koleksiyondur. 

DESSO Solid

Solid, geri dönüşüm sürecindeki iplik liflerinden ilham alan iplik kombinasyonları ve renk kombinasyonları üzerine tasarlanmış bir koleksiyondur.

DESSO Shape

Studio Stefan Scholten, Solid koleksiyonundaki gibi iplik liflerini kesip ayırarak ve yeniden oluşturarak organik şekillere dayalı yeni bir desen tasarladı.

Stefan Scholten Hakkında

DESSO portresi Stefan Scholten
DESSO studio Stefan Scholten

Son yirmi yılda Stefan Scholten, dünyaca ünlü Hollanda tasarımında belirleyici seslerden biri haline geldi. 1995'ten beri kendi tasarım ajansını yönetiyor. Amsterdam merkezli stüdyo, HAY, Paola Lenti, City of Amsterdam, DESSO, Maharam, Kvadrat ve Gelderland gibi çeşitli saygın markalar için tasarımlar yapıyor.

Renk Aralığı

Solid ve Shape'in uyumlu renk paleti, işyeri zeminlerinde uygun ve etkileyici bir tonlama yapmanızı sağlar.

DESSO Origin Solid and Shape Colour Overview

Resim Galerisi

Tarkett'in Waalwijk'teki halı geri dönüşüm tesisinde, halı geri dönüşümünün nasıl yapıldığını ve daha Döngüsel bir ekonomiye doğru nasıl ilerlediğimizi keşfetmeye hazır mısınız?

ReStart® programımıza katılarak daha döngüsel bir ekonomiye giden yolculuğumuzun bir parçası olabilirsiniz.

Desso Solid & Shape karo halı koleksiyonu