Geleceğin okullarını tasarlıyoruz

Geleceğin Okullarını Tasarlıyoruz

İnsan-Odaklı Tasarım

Eğitim mimarisi.

Mimarlar, iç mimarlar, emlak yöneticileri...

Yarının okullarını inşa ediyorsunuz.

Daha esnek, modüler, dinamik.

Okullar herkesin refahı ve çevrenin korunması için tasarlandı.

Daha kapsayıcı, daha bağlantılı, daha açık okullar.

Toplumu etkileyen her zorluğun ortasındasınız.

Biz sizin yanınızdayız

TARKETT, Eğitim Topluluğunu Destekliyor

Amacımız tüm öğrenciler için yaşamı kolaylaştırmak, alternatif kullanımlar için alanlar yaratmak ve öğrenmeyi teşvik etmektir. Sorunlarımızı ele alan zeki, sorumlu malzemeler sağlayabilen tedarikçilerin yardımına ihtiyacımız var.”

Céline –İç Mimar, France

Öğrenme Alanlarının Tasarlanması

Sürdürülebilir Okullar

Saygıya dayalı bir ortam; öğrenciler ve personel için olduğu kadar, toplum ve çevre için de oluşturulmuş bir ortamdır. Burada sürdürülebilirlik sağlık ve refahla buluşur.

Esnek Öğrenme Alanları

Esnek pedagojilere adapte olan esnek alanlar, katılımı ve öğrenmeyi mümkün kılan sınıflar, merakı ve motivasyonu teşvik eden okullar için.

Kapsayıcı Okullar

Herkes için bir öğrenme yeri olan kapsayıcı okullar, öğrencilerin sınırlamalarla yükümlü olmadığı, potansiyellerinin yükseltildiği bir yer olma yolundaki engelleri ortadan kaldırır.

Sürdürülebilir Okullar

Konforlu bir ortam sağlamak için tasarım ve sürdürülebilirlik bir arada çalışır. Bu sebeple, kuruluşunuzun iç mekan hava kalitesini iyileştirmek ve karbon emisyonlarını azaltmak için çaba gösteriyorsunuz.

TARKETT olarak buna ulaşmanın yolunun, zeminlerimizi en başından itibaren ekolojik olarak tasarlamak, V0C'leri en aza indirmek, ftalatları ortadan kaldırmak veya ürünün nihai kalitesini düşürmeden zararı en aza indirecek malzemeleri dikkatlice seçmek olduğuna inanıyoruz.

Amacımız; bugünün ve yarının çevresine saygı göstererek, refahı teşvik eden alanlar yaratmak için ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri size sunmaktır: üretim sırasında zararlı emisyonları en aza indirmek ve kullanım ömrü sonunda malzemelerimizi geri dönüştürebilmemizi sağlamaktır.

Sadece sözlerimize güvenmeyin: Tüm ürünlerimiz için Çevresel Ürün Beyanları (EPD) ve Malzeme Sağlığı Beyanları (MHS) sağlıyoruz ve kullandığımız tüm malzemeler için bağımsız Cradle to Cradle® değerlendirmeleri yaptırıyoruz

Esnek Öğrenme Alanları

Son yıllarda eğitimde önemli bir değişim yaşandı. Öğretim alanları artık öğrenme alanları haline geldi ve kullanımları buna göre değişti. Öğrenciler bireysel, grup veya tam sınıf etkinlikleri arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapıyorlar. Daha fazla etkileşimde bulunuyorlar, daha çok sunum yapıyorlar, daha çok pratik yapıyorlar. Bu değişimi desteklemek için, öğrendikleri alanların farklı ve daha esnek bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor.


Bu sadece sınıflarla sınırlı değil. Koridorlar, sessiz köşeler, spor salonları, kütüphaneler ve kafeteryalar, öğrencilerin toplanması, sosyalleşmesi, çalışma grupları  oluşturması veya yalnız çalışmak için sessiz bir alan bulması için yeniden amaçlanıyor.

Yeni modüler öğrenme ortamları oluşturmanıza destek olmak için, TARKETT farklı amaçlara uygun çeşitli zemin kaplamaları sunan çoklu malzeme yaklaşımı geliştirmiştir: yoğun trafik, ses azaltma, düşük bakım, kolay değiştirme, yüksek direnç...

Bu teklif; vinilden linolyuma, halıya ve LVT'ye kadar uzanan çoklu malzeme sınıflarında geçerlidir. Kolayca birleştirilebilen çeşitli renkler ve dokular ile çoklu malzeme yelpazemiz size ergonomik, kapsayıcı ve öğrenmeye uygun ortamlar oluşturmanıza yardımcı olur.

Kapsayıcı okullar

Kapsayıcı bir okul; arka plana, yeteneğe veya nörotipine bakılmaksızın tüm öğrenciler için tasarlanmalıdır. Bu, erişilebilirliği teşvik etmeyi ve yol bulmayı kolaylaştırmayı (LRV kullanımı, duvar ve zemin işaretlemeleri, uyarı kiremitleri, dokunsal şeritler...) içerir. Ayrıca, her özel alan için uyarlanmış uygun renkler, işaretler ve malzemelerin kullanımıyla trafik akışını artırmayı da içerir.

Çünkü öğrenmede çevrenin önemi artık iyi anlaşılmış durumda akustik, doğal ışık, renkler ve kontrastlar, dikkate alınması gereken önemli kriterlerdir. Bu durum özellikle nörofarklı ve engelli öğrenciler için geçerli olabilir.

TARKETT'in çoklu malzeme yelpazesi belirli kullanımlar ve gereksinimlere uygun çeşitli malzemeler, özellikler ve renklerle tasarımınıza destek olacak şekilde özenle düşünülmüştür.

Eğitim binaları için önerilen zeminler

Çevre dostu okullar inşa etmek için önerilen zemin kaplamalarımızı keşfedin.
Bu koleksiyonlar, sürdürülebilir kriterler açısından en iyi ürünlerimizi bir araya getiren Döngüsel koleksiyonumuzun bir parçasıdır: içeride iyi malzemeler.  Ftalat içermez, optimum VOC seviyesi VE KULLANIM SONRASI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR.

Tarkett Linolyum

Biyo bazlı linolyum döşeme - Cradle to Cradle sertifikalı ® Altın veya Gümüş

AirMaster

İnce tozu hapseden karo halıları - GUI Gold Plus etiketiyle ödüllendirildi

Excellence Genius

Serbest döşenebilir heterojen PVC kaplamaları - Tutkalsız kurulum

Eğitim Alanındaki Referanslarımızı Keşfedin