Kullanıcı sonrası homojen vinil zeminlerin geri dönüşümü

Kullanıcı sonrası homojen vinil zeminlerin geri dönüşümü

Tarkett olarak ürünlerimizdeki döngüyü kapatmaya çalışırken, zeminlerimizi geri dönüştürmek için sürekli yeni yollar buluyoruz. Uygulama sonrası vinil zemin kaplamalarının yanı sıra uygulama sonrası ve tüketici sonrası halı ve linolyum zeminleri uzun yıllardır geri dönüştürebiliyoruz. Tarkett’in Avrupa, Brezilya ve Kuzey Amerika'daki zemin toplama ve geri dönüştürme programı ReStart® ile 2010-2019 yılları arasında 105.000 ton zemin kaplaması toplandı. Bununla birlikte, vinil zeminlerin güvenli bir şekilde geri dönüştürülmesinde daha fazla zorlukla karşılaştık ve tüketici sonrası vinil zeminleri geri dönüşüme sokamamıştık - şu ana kadar.

2011'den sonra üretilen tüm Tarkett homojen vinil zemin kaplamalarını geri dönüştürmek için şirket içi geliştirilmiş bir çözüm kullanıyoruz, uygulama sonrası vinil atıkları bir şantiyeye sağlanan zemin kaplamanın % 8 ila 10'unu temsil ettiği için müşterilere sunduğumuz geri dönüşüm seçeneklerini genişletiyoruz, ve sirküler çözümleri teşvik etme yolunda yeni bir adım atıyoruz. Haberi, yeni ürünümüz iQ Surface'ı tanıttığımız Nisan 2019'da gerçekleşen Milan Design Week'de duyurduk.

Ronneby Tarkett fabrikası homojen vinil zemin üretimi

Peki bu atılımı nasıl başardık?

Daha önce yapıştırıcı ve betonun tüketici sonrası homojen atık zeminden ayrılmasında teknik bir zorlukla karşılaşmıştık. Avrupa'da bu hizmeti sunmak için çok az sayıda yüksek performanslı tesis ve 2020 yılına kadar sadece olumlu tanımlanmış malzemeleri geri dönüştürmek için şirket çapında bir hedef ile, ftalat içermeyen vinil zeminlerin geri dönüşümünde ilerleme kaybedecek zamanımız yoktu. En iyi seçeneğin kendi sürecimizi geliştirmek olduğuna karar verdik, böylece onu ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilir ve gerekli yüksek kalite ve çevresel performansı sağlayabiliriz.

Şirketimiz genelinde işbirliği yapan çalışanlarımız, yeni bir tescilli teknik geliştirmek için alışılmışın dışına çıkarak çalıştı. Parçalanmış tüketici sonrası vinili temizlemek ve geri dönüştürmek için uzman makineleri özelleştirdik. Yeni homojen zemine entegre edilebilecek vinil granüller oluşturmak için yaklaşık sekiz ay boyunca çözeltiyi test ettik ve geliştirdik. Granüller, işlenmemiş hammaddeler kullanmaya kıyasla doğal kaynakları koruyarak ve çevre üzerinde daha az etki yaratarak işlenmemiş ham maddelerle aynı özellikleri ve aynı performansı sunar. Nitekim VinylPlus, geri kazanılan her ton vinilin iki ton karbon emisyonu tasarrufu sağladığını gösterir.

İsveç Ronneby fabrikası, vinyl zemin üretimi

Ölçeği büyütüyoruz

Ekipmanlarımızda ince ayar yapmaya ve sürecin verimliliğini artırmaya devam ediyoruz. Ama peşinde olduğumuz tek şey bu değil. Bu süreçlerin ölçeğini büyütmenin çok yakınımızda olduğunu düşündüren birçok seçeneğe bakıyoruz. Geri dönüşüm için artan bir tüketici sonrası zemin kaynağı yaratmadaki ilk mücadelemiz müşterilerimiz arasında farkındalığı artırmaktır. Geri dönüşüm için Tarkett homojen vinil zeminleri iade edebileceklerini bildiklerinden emin olmamız önemli. Bunu şeffaf bir şekilde satış ve pazarlama çabalarımızla ileteceğiz. Zeminleri müşterilerimizden toplamak için hem iç hem de dış lojistik ortakları ve güvenilir yıkım veya geri dönüşüm şirketleri ile ortaklıkları araştırıyoruz.

Şimdilik, bu proje İskandinav ülkelerinde bir pilot proje olmaya devam ediyor, ancak gelecek için büyük hedeflerimiz var ve bir gün, ihtiyaç duyacağımız malzeme ve renk seçimini oluşturmak için yüksek oranda geri dönüştürülmüş vinil ile zemin üretmek için yeterli tüketici sonrası zemine sahip olmamız mümkün.

İsveç Ronneby fabrikası, Tarkett vinil zemin üretimi

Döngüyü kapatarak değer yaratıyoruz

Tüketici sonrası homojen zeminin geri dönüşümü, Tarkett'in döngüyü kapatmak ve işbirliğini artırmak için çaba gösterdiği yollardan sadece biridir. Ayrıca, Kasım 2019'dan bu yana tamamen işlevsel olan halıları geri dönüştürmek için Hollanda'da tescilli ayırma ve geri dönüşüm tesisleri geliştirdik. Sonuçta, bu tür iyileştirmeler yapmanın doğal kaynakları ve çevreyi korurken müşterilerimiz için de önemli bir değer kattığına inanıyoruz.

Tarkett’in sürdürülebilirlik stratejisi, "Doing Good. Together." hakkında daha fazla okuyun veya homojen vinil koleksiyonlarımızı keşfedin.