Halı Geri Dönüşüm Merkezi

Halı Geri Dönüşüm Merkezi

İnsanlar zamanlarının % 90'ını iç mekanlarda, çalışarak, öğrenerek ve dinlenerek geçirirler. Tarkett olarak yüksek kaliteli, sürdürülebilir zemin kaplama ürünleri tasarlayarak daha sağlıklı, daha güvenli, daha insan dostu iç mekanlar yaratmaya yardımcı olmak misyonumuzdur. Özellikle, ürünlerimizin sağlık ve çevre bilgilerini sürekli iyileştirerek, geri kazanılabilen, geri dönüştürülebilen ve yeni ürünlere dönüştürülebilecek malzemeleri seçmeye çalışıyoruz.

Cradle to Cradle® tasarımına odaklanarak, ürünlerimizi doğal kaynakları korumaya ve iklim değişikliğini azaltmaya yardımcı olacak şekilde yapıyoruz.

EU Life programı

Mevcut 'al yap ve israf et' doğrusal modeli sürdürülemez. Bugün Avrupa'da, kullanılan halıların % 95-97'si ya çöp sahalarına dökülmekte ya da yakma fırınlarında yakılmaktadır. Bu atığın, özellikle naylonun büyük miktarları biyolojik olarak parçalanamaz ve Cradle to Cradle® ilkelerine göre, düzenli depolama sahası yerine sağlıklı geri dönüşüm için teknik alana geri dönecek şekilde tasarlanmalıdır.

Tarkett, Cradle to Cradle® ilkelerine dayalı olarak sağlıklı bir kapalı döngü sisteminde geri dönüştürülebilen karo halı ürünlerini geri dönüştürmeyi amaçlayan teknoloji geliştirme taahhüdünü desteklemek için AB'nin LIFE programından bir ödenek aldı.

Halı geri toplama - haro halı Tarkett DESSO

Döngüyü kapatıyoruz

Tarkett projesi 'Kapalı Döngü Halı',  karo halı atıklarının polimerlere ve yeni ürünlere kapalı döngü geri dönüşümünün temeli olarak malzemelerin ayrılmasında en etkili yöntemleri geliştirmeye odaklanmıştır.

Tarkett’in Kapalı Döngü Halı projesinin amacı, yenilikçi bir ayırma teknolojisine dayanan bir ayırma hattının teknik ve ekonomik fizibilitesini göstermektir. Bu, kullanılmış halı malzemesini, yeni halıların üretiminde veya harici bir ortak tarafından taşınan depolimerizasyondan sonra yeni polimer malzemenin üretiminde kullanılabilen orijinal ayrı birincil kaynaklarına ayırmayı amaçlamaktadır.

Tıklayarak Halı Geri Dönüşüm Merkezimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.