Tarkett'in sorumlu PVC kullanımı

PVC'nin sorumlu kullanımı

Dayanıklı, uzun ömürlü ve sonsuz geri dönüştürülebilir: PVC zeminleri sevmemizin üç nedeni

Gezegenimizin geleceği için elinizden geleni yapmanın en büyük yollarından biri, uzun ömürlü ve neredeyse sonsuz olarak geri dönüştürülebilen bir ürün seçmektir. Bu yüzden zemin kaplamalarında PVC kullanımının hayranlarıyız. Değiştirilmeye gerek olmadan uzun yıllar aşınma ve yıpranmaya dayanabilen dayanıklı bir malzemedir. PVC ayrıca yalıtım özelliklerine sahiptir ve özel bakım gereksinimleri olan zorlu alanlar için tamamen uygundur, bu nedenle hijyen ve sterilitenin çok önemli olduğu hastaneler ve okullar gibi ortamlar için mükemmel bir seçimdir.

Tarkett's responsible use of PVC

Cradle to Cradle® metodolojisi ve döngüsel bir ekonominin kararlı takipçileri olarak, aynı sürdürülebilir düşünceyi tüm PVC ürünlerimize uyguluyoruz. Kullandığımız her materyali değerlendiriyoruz ve formülasyonlarımızı sürekli olarak optimize etmek için her zaman daha iyisinin peşindeyiz. Bu yüzden % 100 ftalat içermiyoruz* ve daha sağlıklı alanlara ve iyi iç mekan hava kalitesine katkıda bulunan düşük - ultra düşük VOC standartları sunuyoruz.

Tarkett's responsible use of PVC, iQ Natural vinyl flooring

Ayrıca PVC'yi şimdi ve gelecekte daha da sürdürülebilir hale getirmenin yollarını geliştiriyoruz. Tüketici sonrası PVC**, öncü geri alma ve geri dönüşüm programımız ReStart® için zaten uygundur. Ayrıca, daha başarılı bir kullanım sonrası geri dönüşüm sağlamak için hem click hem de serbest döşenebilir zeminler için yapıştırıcı içermeyen PVC zemin kaplamaları ile yenilik üretiyoruz.

Tarkett's responsible use of PVC

Ve çığır açan PVC formülasyonlarını keşfetmeye devam ediyoruz, örneğin yeni nesil iQ Natural, fosil kaynaklı vinilin % 100'ünü biyo-nitelikli vinil BIOVYNTM*** ile değiştiriyor. Hepsi size, Dünya'ya mal olmadan sağlıklı ortamları teşvik eden zemin çözümleri sunma taahhüdümüzün bir parçası.

Bu da Doing Good. Together. yaklaşımımızın başka bir yöntemi...

* 2019'un sonunda, Avrupa, Kuzey Amerika, Sırbistan ve Çin'deki vinil üretim tesislerimizin % 100'ü, belirli ürünler için geri dönüştürülmüş içerik hariç, ftalat içermeyen plastikleştirici teknolojisini kullanıyor.
** 2011'den sonra üretilen tüketici sonrası homojen zemin kaplama konusunda İsveç'te pilot proje.
*** INOVYN tarafından üretilen BIOVYNTM, dünyanın ilk ticari olarak satılan biyolojik nitelikli vinilidir. 'Biyo nitelikli' statüsünü tanıyan bağımsız bir kurum olan RSB tarafından tanınır.
**** Ürünün yaşam döngüsü boyunca; Sürdürülebilir Biyomalzemeler Yuvarlak Masası (RSB) Gelişmiş Ürünler Standardına göre bağımsız bir üçüncü parti tarafından doğrulanmıştır.

Öne çıkan makaleler

ReStart®

Döngüyü kapatan çığır açan zemin geri toplama ve geri dönüşüm şemamız ReStart® hakkında bilgi edinin
Buradan okuyabilirsiniz
 

Cradle to Cradle®

Bize rehberlik eden Cradle to Cradle® hakkında bilgi edinin
Buradan okuyabilirsiniz
 

iQ Natural

iQ Natural PVC koleksiyonumuz hakkında daha fazla bilgi edinin
Hemen keşfedin
 

 

 

Sürdürülebilirlik raporumuzu indirin

Daha fazla sürdürülebilirlik hikayesi

Döngüsel ekonomi

Döngüsel bir ekonomi yaratmaya kararlıyız. Atık üzerindeki döngüyü kapatmak, doğal kaynakları korumak ve iklim değişikliğinin etkisini azaltmak.

İyi malzemeler

Huzurunuz için malzemelerin sürekli bilimsel testi ve radikal şeffaflık.

İç mekan hava kalitesi

İç Mekan Hava Kalitesinde öncülük ediyoruz, siz rahat nefes alın diye.