Tarkett'te kullanılan malzemeler hakkında radikal şeffaflık

Radikal şeffaflık

Malzemelerimizde tam şeffaflık. İçiniz rahat olsun.

Tarkett'te, müşterilerimize daha sağlıklı ve daha iyi bir çevreye katkıda bulunan en kaliteli malzemeleri sunmaya kendimizi adadığımızı söylediğimizde, ciddiyiz. Bizim için bu adama, bilimsel yöntemler kullanarak bunu kanıtlamak ve ardından ürünlerimizin etkisiyle ilgili kapsamlı ayrıntıları tamamen şeffaf bir şekilde paylaşmak anlamına geliyor.

Radical transparency about materials used at Tarkett

Bu nedenle, Cradle to Cradle® gibi uluslararası kabul görmüş değerlendirme kriterlerini izleyen bir eko-tasarım yaklaşımımız var. Malzemelerimizin %98'i, istisnai derecede yüksek sağlık ve çevre standartlarımıza (genellikle tanınmış endüstri standartlarından çok daha yüksek olan) uygun olduklarından emin olmak için üçüncü taraflarca bağımsız olarak değerlendirilir. Ve biz "yeterince iyi" ile yetinecek kişiler değiliz. Her zaman daha iyisini yapabileceğimize inandığımız için mevcut malzemelerimizi optimize etmenin veya onları daha iyi alternatiflerle değiştirmenin yollarını arıyoruz.

Radical transparency about materials used at Tarkett

Şeffaflık felsefemiz ayrıca, yaşam döngüsü analizine dayalı olarak ürünlerimizin çevresel etkileri hakkında müşterilerimiz, işbirlikçilerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarına ayrıntılı bilgiler paylaşmak için son derece ayrıntılı Çevresel Ürün Beyanları (EPD) ve Malzeme Sağlık Beyanları (MHS) oluşturmamıza yol açtı. Pazarda benzersiz olan MHS (Malzeme Sağlık Beyanları), belirli bir üründeki malzemelerin sağlık risklerini ve tehlikelerini en düşük seviyeye kadar vurgulayan, bağımsız olarak doğrulanmış, bilime dayalı bir beyandır.

Radical transparency about materials used at Tarkett

Herkesin, seçtikleri ürünlerde tam olarak ne olduğunu ve bu tür malzemelerin sahip olduğu etkiyi net bir şekilde görebilmesi ve anlayabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, sektörümüzde ve ötesinde olumlu bir değişiklik yapmak için gereken güveni oluşturmak için tam şeffaflık taahhüdümüz var. Bizi daha sürdürülebilir ve güvenli, döngüsel bir ekonomiye doğru götürüyor. Şeffaflık ayrıca Tarkett zemin kaplamanızın iyi bir seçim olduğu konusunda içinizin rahat etmesini sağlar.

İnsanlar ve gezegen için, bilinçli seçimler yapmak. .
Tarkett Human-Conscious Design®

 

EPD'leri Anlamak

Müşterilere bir ürünün çevresel etkilerini vurgulayan EPD beyanları (Çevresel Ürün Beyanları) sağlayarak, gelişen yapı düzenlemeleri ve sürdürülebilir bina sertifikalarının gerekliliklerinin ötesine geçtik. EPD'ler yaşam döngüsü analizine dayalıdır ve ürünlerimizin çevresel ayak izini iyileştirmenin yollarını belirlememize olanak sağladığından sürdürülebilirlik stratejimizin merkezinde yer alır.
Bununla birlikte, uzman olmayan kişiler için anlaşılması genellikle karmaşıktır, sağlıkla ilgili yönlerden ziyade öncelikle çevresel konulara odaklanır ve her bir bileşenin sağlık riskleri veya etkileri hakkında derinlemesine ayrıntılar açıklamaz. Tarkett MHS, her malzemenin tehlikeleri ve riskleri hakkında doğru bilgiler sağlayarak bu bilgi boşluğunu doldurur.

Tarkett'in MHS belgeleri ile tanışın

Tarkett MHS belgeleri, belirli bir üründeki malzemelerin sağlık risklerini ve tehlikelerini 100 ppm'ye (%0,01) kadar gözler önüne seren, bağımsız olarak doğrulanmış, bilime dayalı bir beyandır. MHS belgeleri ile, EPD'lerimiz tarafından sağlanan çevresel verileri tamamlıyoruz.
Anlaşılması kolay ve pazarda benzersiz olan Tarkett MHS belgeleri aynı zamanda Cradle to Cradle® sertifikasına ve ürünlerimizin sürekli optimizasyonuna yönelik ilk adımı temsil eder. Malzemelerimizin içeriği ile ilgili üçüncü taraf değerlendirmesi, Çevre Koruma Teşvik Ajansı (EPEA) tarafından yürütülür. 2010'dan beri EPEA ekibi, C2C kriterlerine göre 3.000'den fazla Tarkett malzeme içeriğini değerlendirmiştir.

Tarkett ve EPEA bildirimleri

MHS açıklama beyanları ve sertifikaları artık EMEA bölgesindeki müşteriler tarafından kullanılabilir.. MHS belgelerini buradan kontrol edin.

Seçme Makaleler

MHS

Malzeme Sağlığı Bildirimlerimize bakın
Daha fazlasını buradan okuyun
 

EPD

Çevresel Ürün Beyanlarımıza bakın
Daha fazlasını buradan okuyun

 

 

MHS sertifikaları ve Tarkett'in şeffaflığa yaklaşımı hakkında daha fazla bilgi için lütfen şeffaflık teknik incelememizi indirin. (İngilizce)

Daha çok sürdürülebilirlik hikayesi

İklim ve döngüsel ekonomi

Döngüsel bir ekonomi yaratmaya kararlıyız. Atık döngüsünü kapatmak, doğal kaynakları korumak ve iklim değişikliğinin etkisini azaltmak için.

İyi hammaddeler

Malzemelerimizin acımasız bilimsel testleri ve içinizin rahat etmesi için radikal şeffaflık.

İç mekan hava kalitesi

Siz daha rahat nefes alın, İç Mekan Hava Kalitesinde lider.