How to design a hospital with empathy ?

Sağlık Hizmetleri Tasarım Kılavuzumuzu inceleyin

Bir hastane, empati kurularak nasıl tasarlanır?

Bir hastane inşa ederken veya yenilerken, muhtemelen birçok farklı görev üstleniyor ve çeşitli öncelikleri bir araya getiriyorsunuz. Tasarım ve renk seçimi, bunlardan biridir. Bu seçimlerin hem hastaların, hem de personelin esenliğine önemli ölçüde katkıda bulunabileceğini biliyorsunuz. Ancak bu durumu yönetmek için her zaman yeterli vaktiniz ve gerekli uzmanlığınız olmayabilir. Bu nedenle, size ilham vermek ve özellikle yer döşemeleri ve duvarlar için doğru renk seçimleri yapmanıza destek sağlamak için bir Tasarım Kılavuzu hazırladık.
 

Kılavuzumuz, 'Geleceğin Hastanesi: Zorluklar ve Riskler' adlı araştırma çalışmamızın bulgularına dayanarak, hastaneyi gerek şifa bulmak, gerekse çalışmak için mükemmel bir yer haline getirmek amacıyla hastaların, ailelerinin ve çalışanlarının yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen, insan merkezli bir vizyona dayanmaktadır. Hasta bakımı iç tasarım, özel yer döşemesi ve duvar çözümleri ile iyileştirici bir ortam yaratılarak geliştirilebilir.

Biz bunun bir sağlık kuruluşunun çeşitli alanlarında dikkatli tasarım seçimleri ve kombinasyonlarla, Human-Conscious DesignTM (İnsana Duyarlı Tasarım) ile gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle projeleriniz için hem ilham veren renk paletleri, hem de cazip tarifler sunuyoruz.
- Etkili yol bulma sistemini uygulayın
- Sezgisel gezinmeye olanak tanıyın
- Herkes için hastane içi hareketliliği kolaylaştırın
- Sıcak ve ev gibi bir his yaratın

Hasta ve personel deneyimini iyileştirmenize yardımcı olacak Tarkett çözümlerini keşfedin.

Sağlık hizmeti tasarımlarında 3 trend belirledik

Hastane tasarımında rengin rolü tabelalar, alan algısı vb. gibi konularda farklı hedefleri gerçekleştirebilir. Hemşire istasyonlarından ameliyathanelere kadar, hasta yolculuğunu vurgulayan farklı alanları size her yönüyle açıklayacak ve tasarım ve renk trendlerinin nasıl farklı, ancak eşit derecede empatik ortamlar yaratabileceğini göstereceğiz.

Biyofilik Trendi

Biyofilik tasarım, hastalar ve personel arasındaki stresi azaltmak için insanları doğayla buluşturmayı amaçlar. Doğal ışığa erişim, yeşil alanlara açılan geniş kapılar ve doğa görüntüleri, bu bağlantının kurulmasına yardımcı olur. 30 yıl önce Dr. Roger Ulrich tarafından gerçekleştirilen ilk araştırmadan bu yana yapılan çok sayıda bilimsel çalışma, doğayla görsel etkileşimin hastaların sadece stresini değil, aynı zamanda ağrılarını da azalttığını gösterdi.

Ev Gibi Trendi

Ev benzeri tasarım, hastanelerin gizliliği ve saygınlığı koruyan, rahatlatıcı, samimi alanlar yaratmasına yardımcı olarak, pozitif bir hasta yolculuğuna katkıda bulunan, insancıl bir yer haline gelmesini amaçlar. Bu, hastayı rahatlatmak için tanıdık malzemeler ve kalıplarla başarılabilir.

Grafik Trendi

Grafik tasarım, anlaşılır yol bulma ve eğlenceli ortamlar için grafik unsurların, renklerin ve kontrastların yaratıcı şekilde kullanılması ile, sezgisel alanlar yaratır. İletişim kurmanın, yönlendirmenin ve dikkati başka yöne çekmenin mükemmel bir yoludur.

Renkler, davranışlarımızı ve kararlarımızı etkiler. Hastane ortamında renk, temel özelliklerin tanınmasını sağlayarak, insanların alanları sezgisel olarak yorumlamasına ve aralarında hareket etmesine olanak tanır. Gördüğümüz şeyleri şekillendirdiği için, tabelalarda renk önemlidir.

Valérie Pavard - Tarkett Tasarım Müdürü

 

İnsan odaklı hastanelerden bazı örnekleri ve bu örneklerde malzeme ve yer döşemesi renkleri ile nasıl farklılıklar oluşturulduğunu inceleyin

Koleksiyonlarımız

Tarkett olarak insanlarımız ve dünyamız için bilinçli tercihler yapıyoruz.