Sağlık hizmetleri için zemin kaplama çözümleri

Sağlık Kuruluşlarını Desteklemek

Sağlık sektöründeki hastane mühendisleri, tesis yöneticileri, direktörler ve mimarlar gibi profesyoneller, her şeyin merkezindedirler.

Her Alana Uygun Bir Çözüm

 

Sağlık hizmeti ortamında, ameliyathanelerden hasta odalarına ve yoğun trafiğin yaşandığı alanlara kadar farklı gereksinimler söz konusudur. Güvenlik ve enfeksiyon kontrolü, zeminlerin kayma direnci ve yüzeylerin temizlik ve bakım kolaylığı gibi unsurlar önemlidir. Her alana özgü en iyi çözümü öne çıkararak, süreçteki karmaşıklığın bir kısmını ortadan kaldırdık.

Popüler Sağlık Koleksiyonları

Hastane Zemin Kaplama Gereksinimleri

Hasta ve Personel Deneyiminin Geliştirilmesi

İyileşme için sakinleştirici ve dinlendirici bir ortam şarttır. Fiziksel konfor ve sessizliğin önemi iyi bilinmektedir, ancak tasarımın çoğunlukla büyük ölçüde etkilediği daha az bilinen psikolojik faktörlere de dikkat etmek önemlidir. Tıp ve hastane personelinin iş yerindeki yaşam kalitesi de büyük ölçüde etkilenebilir. "Kurumsallık" duygusunun azaltılması, yönelim ve mekansal farkındalığın geliştirilmesi ve görsel konfor, iyi tasarımın sağlık ortamını dönüştürebilmesinin yollarından sadece birkaçıdır.

Etkin Maliyet ve Verim Odaklı Bina Tasarımı

Verimli ve uygun maliyetli bir bina, tüm amaçlarına uygun olmalıdır. Özellikle her yıl milyonlarca hasta, hastane enfeksiyonlarından etkileniyor. TARKETT, temiz zeminlerin bu enfeksiyonların önlenmesinde oynayabileceği rol konusunda farkındalığı artırmak için çalışıyor. Dolayısıyla bir sağlık tesisi tasarlarken kat seçiminde dikkate alınması gereken birçok faktör vardır: -Pürüzsüz ve kolay temizlenen, bakımı yapılan zeminler -Düşük kayma riski ve yuvarlanan yükleri taşıma kolaylığı -Dayanıklılık -İlk yatırımınızı optimize etmek ve onarılabilirliği sağlamak için

Sağlığı ve Sürdürülebilirliği Teşvik Etmek

Sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk artık hastane tasarımında temel unsurlardır. Bu konu hem ilginç hem de karmaşıktır; hastaneler zaten birçok teknik, düzenleyici, sosyal ve ekonomik kısıtlamayla karşı karşıyadır. Aynı zamanda çevresel endişeler, bu binaların karbon ayak izini azaltmak için yeni çözümler bulmamızı gerektirir. TARKETT, birkaç yıldır bu konuya özellikle önem vermektedir. Ürünlerimizi üretirken, tüm yaşam döngüsünde adil bir yaklaşımı benimsemekteyiz.

Sağlık Hizmetleri Tasarım Trendleri

Biyofilik Trend

Biyofilik tasarım, hastalar ve personel arasındaki stresi azaltmayı amaçlayarak insanları doğayla buluşturmayı hedefler. Doğal ışığa erişim ve yeşil alanlara açılan geniş açıklıklar, bu bağlantının kurulmasına yardımcı olur. Birçok bilimsel çalışma, doğaya görsel olarak maruz kalmanın hastaların stresini ve aynı zamanda ağrılarını azalttığını ileri sürmektedir.

Ev Konforu Trendi

Hastanelere insan dokunuşu eklemek, sakinleştirici ve samimi alanlar oluşturarak mahremiyeti ve saygıyı korumak ve olumlu bir hasta deneyimine katkıda bulunmak için önemlidir. Bu amaçla, hastaların güvenini sağlayacak tanıdık malzemeler ve desenler kullanılabilir.

Grafik Trendi

Grafik tasarım, grafik öğelerin, renklerin ve karşıtlıkların yaratıcı kullanımıyla net yol bulmayı ve eğlenceli atmosferler oluşturmayı sağlayarak sezgisel, eğlenceli ve yaşanabilir mekanlar yaratır. İletişim kurmanın, yönlendirmenin ve dikkati dağıtmanın harika bir yoludur.

Daha fazla bilgi

Sağlık Hizmetleri Tasarım Kılavuzu

Maliyet verimliliğinden sürdürülebilirliğe, hijyen koşullarından hava kalitesine, sağlık projeniz için doğru seçimleri yapın.

Geleceğin Hastanesi

Gezegendeki insanlar için bilinçli seçimler yaparak geleceğin hastanesini yaratırken zorlukları ve neyin tehlikede olduğunu keşfedin.

Sağlık hizmetleri tasarım kılavuzu

Bir hastane inşa ederken veya yenilerken tasarım ve renk seçimi, hastaların ve personelin refahına katkıda bulunmak açısından çok önemlidir.

Referanslar ve Vaka Çalışmaları

TARKETT'in projelerini keşfedin ve sağlık hizmetleri çözümlerimizi gerçek hayatta, Avrupa'da ve tüm dünyada görün.