Geri dönüştürülmüş malzemelerle iD Revolution zemin koleksiyonu

İklim değişikliği

Daha iyi bir iklime giden yolda geri dönüşüm

İklim değişikliği konusunda aksiyon almak hepimiz için bir zorunluluk ve Tarkett olarak en büyük olumlu etkiyi yapabileceğimiz alanlarda çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ürünlerimizin yaşam döngüsünün her aşamasında sürekli olarak etkisini azaltmak için sürekli çalışan, sirküler bir ekonominin ilkelerine bağlı kalmaya odaklanıyoruz.

Atıklarımızı tasarlamakla başlıyoruz. Bu, kullandığımız malzemeleri optimize etmek ve mümkün olan her yerde sürdürülebilir seçimler yapmak anlamına gelir. Ortalama % 80 oranında olumlu tanımlanmış geri dönüştürülmüş içerik içeren AirMaster Gold halı karolarımız gibi; veya ortalama % 69 geri dönüştürülmüş içerik içeren ICONIK 100 vinil koleksiyonumuz.

Recycling to act on climate change

Geleneksel bileşenleri kendi değerli atıklarımızla ve diğer endüstrilerle değiştirme fırsatını her zaman araştırıyoruz. Sirküler ekonomi aynı zamanda uzun ömürlü ürünler yaratmak anlamına gelen ürün ve malzemeleri kullanımda tutmakla da ilgilidir. Ancak dayanıklı zeminlerimiz uzun ömürlü olacak şekilde tasarlansa da, kullanım ömrünün sonuna kadar geri dönüşümü daima hesaba katarız. Çünkü iklim etkilerini azaltmak için geri dönüşüm şarttır.

Atıkları değerli yeni malzemelere geri dönüştürmek, işlenmemiş malzemeleri çıkarmak ve dönüştürmek için yoğun enerjili işlemlerden daha az karbon yayar. Aynı zamanda dünyanın doğal kaynaklarına daha az yük bindirir ve tabii ki çöp yakma yoluyla CO2 emisyonu üretmeye giden değerli atıklardan kaçınır.

Recycling to act on climate change

Üretim süreçlerimizi de mümkün olduğunca enerji verimli yapıyoruz, bu yüzden enerji tüketiminin % 28'i yenilenebilir enerjilerden (örneğin biyokütle, jeotermal, güneş) geliyor. Birçok fabrikamızda % 100 yenilenebilir elektrik kullanıyoruz ve üretim süreçlerimizdeki değişiklikler ve optimizasyonlar sayesinde enerji verimliliğini artırıyoruz. 2030 yılına kadar emisyonlarımızı 2020 yılına göre *% 30 azaltmayı hedefliyoruz.

Siz müşterilerimizin harika bir görünümden çok daha fazlasını istediğini biliyoruz. Sürdürülebilirlik hedeflerinize ve çevresel isteklerinize uygun zeminler istiyorsunuz.

Recycling to act on climate change

Döngüsel ekonomiye olan bağlılığımızla sektörümüze öncülük ederken, çalışmalarımız asla bitmiyor. Bu yüzden çöpleri değerli kaynaklara dönüştürmek için sürekli olarak yenilikçi yeni yollar arıyoruz. Kendimize, satın alınan ham maddelerdeki (hacimce) geri dönüştürülmüş malzemelerin % 30'una ulaşma hedefini belirledik. Ve oraya varmaya kararlıyız.


* Metrekare zemin başına kapsam 1 & 2 sera gazı emisyonu (kg CO2e / m2)

Bu da Doing Good. Together. yaklaşımımızın yöntemlerinden biri...

 

Öne çıkan makaleler

Geri dönüştürülmüş içerik

Değerli malzemelerin boşa gitmesini nasıl engellediğimizi öğrenin.
Buradan okuyabilirsiniz
 

ReStart®

Geri toplama ve geri dönüşüm programımız ReStart® hakkında daha fazla bilgi edinin.
Buradan okuyabilirsiniz
 

Cradle to Cradle®

Bize rehberlik eden Cradle to Cradle®metodolojisi hakkında daha fazla bilgi edinin.
Buradan okuyabilirsiniz
 

 

 

Sürdürülebilirlik raporumuzu indirin

Daha fazla sürdürülebilirlik hikayesi

Döngüsel ekonomi

Sirküler bir ekonomi yaratmaya kararlıyız. Atık üzerindeki döngüyü kapatarak, doğal kaynakları koruyarak ve iklim değişikliğinin etkisini azaltarak.

İyi malzemeler

Huzurunuz için malzemelerin aralıksız bilimsel testi ve radikal şeffaflık.

İç mekan hava kalitesi

İç Mekan Hava Kalitesinde öncülük ediyoruz, siz rahat nefes alın diye.