Zeminde geri dönüştürülmüş içerik kullanma

Geri dönüştürülmüş içerik

İkinci şans meselesi

Endüstriyel sonrası medikal kabarcık ambalaj ve mobil SIM kartlar, içme suyundan filtrelenen kireç, eski araba ön camlarından PVB filmler, hatta atılmış balık ağları. Bunlar, tuhaf bir çöp koleksiyonu gibi görünebilir, ancak bu ögeler aslında tekrar kullanılabilecek değerli malzemeler içerir. Bu nedenle, Tarkett olarak tedarik zincirimize geri getirebileceğimiz kullanılmış ürünlerden değerli malzemeleri çıkarmanın yenilikçi yollarında çalışan ortaklarla işbirliği yapıyoruz.

Using recycled content to make new floors

Her şey, sirküler ekonomi yaklaşımına olan bağlılığımızın bir parçası, bu da atık döngüsünü kapatmak demek. Tabi ki bu, kendi ürünlerimizin eko-tasarımı ile başlıyor. Kullanım ömrünün sonuna ulaştıklarında, içerdikleri değerli malzemelerin mümkün olduğunca kolay bir şekilde çıkarılmasını ve tekrar kullanılmasını sağlamak. Tarkett'te amacımız gelecekte zeminlerimizin % 100 geri dönüştürülebilir olmasıdır. Ancak atık döngüsünü kapatmak da biraz etraflıca düşünme gerektirir! Bu nedenle, bizim için yararlı olabilecek başka türlü boşa giden yan ürünler bulmak için diğer endüstrilerle işbirliği yapıyoruz - kireç kalıntılarını içme suyunun işlenmesinden Cradle to CradleTM sertifikalı Gold EcoBase halı tabanı için kireç stabilizörüne dönüştürmek gibi.

iD Revolution LVT collection using PVB recycled windshileds

Çünkü israf söz konusu olduğunda, kurtarılan ve yeniden kullanılan her atık bir fark yaratır. Sadece dünyanın doğal kaynaklarını korumakla kalmaz, aynı zamanda işlenmemiş materyalleri çıkarmak ve işlemek için gereken büyük miktarda enerji ve suyu keserek iklim değişikliği ile mücadeleye yardımcı olur. Şu anda 2018'de sahip olduğumuz % 10 geri dönüştürülmüş içeriği 2030 yılına kadar üçe katlamayı hedefliyoruz, bu nedenle geleneksel malzemeleri yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzemeler için değiştirme fırsatlarını aramaya devam ediyoruz.

Using recycled content in flooring

Sürdürülebilirlik tutkumuzu müşterilerimizin paylaştığını biliyoruz. Bu nedenle bir Tarkett zemin çözümü seçtiğinizde, yalnızca güzel, dayanıklı ve en yüksek sağlık standartlarına sahip olduğu kanıtlanmış bir ürün seçmezsiniz; ayrıca çevre ve gezegenimizin geleceği için iyi bir seçim yaptığınızı bilmenin huzurunu yaşarsınız.

Bu da Doing Good. Together. yaklaşımımızın yöntemlerinden biri...

 

Öne çıkan makaleler

İklim Değişikliği

Geri dönüşümlü içerik kullanmak, iklim değişikliği üzerindeki etkimizi azaltmaya önemli bir katkı sağlar.
Buradan okuyabilirsiniz
 

ReStart®

Uygulama atıklarını  ve kullanılmış zeminleri geri alan ve geri dönüştüren ReStart® programı hakkında bilgi edinin.
Buradan okuyabilirsiniz
 

iD Revolution

Geleneksel malzemeleri yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzemeler için değiştirme fırsatlarını sürekli olarak nasıl aradığımızı görün.
Buradan okuyabilirsiniz
 

 

 

Sürdürülebilirlik raporumuzu indirin.

Daha fazla sürdürülebilirlik hikayesi

Sirküler ekonomi

Sirküler bir ekonomi yaratmaya kararlıyız. Atık üzerindeki döngüyü kapatmak, doğal kaynakları korumak ve iklim değişikliğinin etkisini azaltmak.

İyi malzemeler

Huzurunuz için malzemelerin sirküler bilimsel testi ve radikal şeffaflık.

İç mekan hava kalitesi

İç Mekan Hava Kalitesinde öncülük ediyoruz, siz rahat nefes alın diye.