iQ Natural: Biyo-nitelikli malzemelerle PVC'de döngüyü kapatıyor

iQ Natural: Biyo-nitelikli malzemelerle PVC'de döngüyü kapatıyor

Tarkett 1886'dan beri zemin üretiyor ve malzemelerimiz nesiller boyu kalacak. Sürdürülebilirlik ve uzun ömürlü ürünler kültürümüzün bir parçası. Cradle to Cradle® yolculuğumuza devam ederken, her zaman malzemelerimizi optimize ediyor, zeminlerimizin kullanım ömrü sona erdiğinde yeni ürünler için bileşen haline gelebilecek sürdürülebilir malzemeler kullanarak erdemli bir döngü oluşturmaya çalışıyoruz. Yenilenebilir biyokütle ile üretilen vinil kullanılarak doğaya saygı ile tasarlanmış son derece dayanıklı bir zemin olan yeni nesil iQ Natural vinil zemin kaplamasıyla tam olarak bunu yaptık. İsveç'teki karbon nötr fabrikamızda üretilmiştir ve % 100 geri dönüştürülebilir. Sonuç olarak, bu yeni nesil zemin, diğer eşdeğer zemin çözümlerine * kıyasla % 60 sera gazı emisyonu azaltımı sunar. iQ Natural, fosilden yenilenebilir ham maddelere geçişe katkıda bulunur - bizi döngüsel, karbon nötr bir topluma bir adım daha ileri götürür.

Yeni nesil iQ Natural, yenilenebilir biyokütleden yapılmış biyo-nitelikli vinile sahiptir

Çevreci tasarımın önünü açıyor

Yıllardır iQ Natural'da zaten biyo bazlı plastikleştirici kullanıyorduk. 2020 baharında piyasaya sürülen yeni nesil iQ Natural, kütle denge ilkelerine göre yapılan, yenilenebilir biyokütle ile fosilin % 100'ünün yerini alan biyo-nitelikli vinil - BIOVYNTM ile üretilen dünyanın ilk zemini olma özelliğiyle çığır açan bir sonuçtur. Bu biyokütle, gıda üretimiyle rekabet etmeyen odun kalıntılarından gelir ve geleneksel vinillerimizle aynı yüksek standartlarda performans gösterir.

Ürün Müdürü Per Sternegård, "Biyo-nitelikli vinili seçme kararımız, vinil zemini daha da sürdürülebilir kılmak için on yıllardır devam eden inovasyon sonrasında geldi" diyor.

"Tedarikçimiz, vinil için döngüsel vizyonumuzu paylaşıyor ve birlikte, son derece sürdürülebilir bir biyokütle kaynağını belirlemeye ve gıda üretimiyle bağlantılı herhangi bir malzemeden kaçınmaya odaklanarak, bunu gerçeğe dönüştürmek için yakın bir şekilde çalıştık."

Tüm tedarik zinciri, nihai ürünün sürdürülebilirliğini ve güvenilirliğini sağlamak için bir üçüncü taraf olan Sürdürülebilir Biyomalzemeler Yuvarlak Masası (RSB) ** tarafından onaylanmıştır.

iQ Natural üretim sürecinde ormancılık atıkları ve yenilenebilir elektrik kullanılır

Döngüsel ekonomiye geçişi hızlandırmak

BiovynTM  için kullanılan biyokütle, ekolojik geçişi teşvik etmek için kütle denge ilkeleri ile elde edilmektedir. Pratik anlamda bu, BiovynTM için belirli bir miktar orman atığının kullanıldığı ve daha sonra üretim sırasında geleneksel fosil yakıt ham maddesiyle karıştırıldığı anlamına gelir. BiovynTM 'nin biyo-nitelikli olmasının nedeni budur, yani biyo-bazlı bileşenin nihai ürünle "niteliklendirildiği" anlamına gelir. iQ Natural'da kullandığımız eşdeğer miktarda vinili üretmek için doğru miktarda biyokütlenin kullanılmasını sağlıyoruz. Dahası, biyokütle, tedarikçimizin mevcut üretim sürecinde hiçbir değişiklik gerektirmeden kullanılabilir.

Ek olarak, İsveç'teki Ronneby fabrikamız, uzun yıllardır yenilenebilir elektrik kullanıyor ve son zamanlarda iki yağ brülörünü elektrikli brülörlerle değiştirerek yılda yaklaşık 4.000 ton CO2 tasarrufu elde etti. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda CO2 emisyonlarımızı daha da azaltmak. iQ Natural zeminlerini geri dönüştürerek enerji tasarrufu yapabilir, karbon emisyonlarını azaltabilir ve doğal kaynakları koruyabiliriz. Avrupa çapında ReStart® geri toplama ve geri dönüşüm programımız sayesinde, hem uygulama sonrası kesilmiş vinilleri hem de tüketici sonrası zemin kaplamalarını yeniden iQ Natural için yüksek kaliteli vinil granüllere dönüştürmek için Ronneby tesisimize geri gönderebiliriz. 

iQ Natural zemin kaplaması müşterilere fayda sağlar ve Tarkett İnsan Bilinçli Tasarım taahhüdünden ilham alır

Müşterilerimize birçok fayda sağlıyor

Sternegård, "Yeni nesil iQ Natural zemin kaplamamız müşterilerimize birçok şekilde fayda sağlıyor" diyor. "Öncelikle, son derece dayanıklı ve uzun ömürlü performans sunuyor. Ayrıca bakımı kolay ve yaşam döngüsü maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Döngüyü kapatmanın yanı sıra, ürünü refahı da göz önünde bulundurarak tasarladık - iyileştirilmiş iç mekan hava kalitesi için çok düşük VOC emisyonları ile ”diye devam ediyor. "Ve Tarkett Human-Conscious DesignTM taahhüdümüzden esinlenilen, refah ve eko-anlayışa odaklanarak, müşterilerin sürdürülebilir bina sertifikasyonları elde etmesini ve gelişen düzenlemelere uymasını sağlıyor."

İlk olarak 2020'nin başlarında Stockholm'de piyasaya sürülen iQ Natural, şimdiden olağanüstü müşteri geri bildirimi ve global görünürlük elde etti. Tarkett, bunun üstüne katarak devam etmeye ve döngüyü kapatmak için her zaman olduğu gibi yenilik yapmaya kararlı.

Per Sternegård şu sonuca varıyor: "Yeni ve mevcut ürünlerdeki döngüyü kapatarak, döngüsel, karbon nötr bir topluma doğru bir adım daha ileri atıyoruz."

* Avrupa Esnek Zemin Kaplama Üreticileri Enstitüsü'nün (ERFMI) homojen zeminlerin genel Çevresel Ürün Beyanı (EPD) ile karşılaştırmasına dayanmaktadır.

** Biyo bazlı malzemelerin, biyokütlenin ve biyoyakıtların sürdürülebilir üretimi için uluslararası sürdürülebilirlik standardı.

Atık döngüsünü nasıl kapattığımız veya zeminlerin geri dönüşümünün karbon emisyonlarından tasarruf etmeye nasıl yardımcı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin.

Daha fazla sürdürülebilirlik hikayesi

İlgili koleksiyonlar