iQ Natural vinil zemin

Karbonsuz topluma doğru bir adım

iQ Natural'ın yeni nesil öyküsünün temeli doğadır.

Bu zemin koleksiyonu, doğaya olabildiğince saygı göstermek için geliştirilmiştir ve renk hikayesi ilhamını doğadan almıştır.
iQ Natural'da kullanılan vinili üretmek için fosil ham maddenin yerini alan yenilenebilir ham maddeyi sunan doğadır. Odun artıklarından oluşan bir biyokütledir (beslenme zinciri ile rekabet etmez). 
iQ Natural için yıllardır kullanılan biyo bazlı plastikleştiricileri sunan doğadır.
Ayrıca, tasarımcılarımıza uyum ve refah yaratmak için hayal ettikleri koleksiyona ilham veren de doğanın renkleri ve manzaralarıdır.
Tarkett her zaman sürdürülebilir çözümler sunmaya kendini adamıştır ve sorumlu vinilin iklim zorluklarını ve yapı gereksinimlerini karşılamak için en iyi seçeneklerden biri olduğuna inanmaktadır.
Diğer eşdeğer zemin çözümlerine kıyasla sera gazı emisyonlarında %50 azalma sunan iQ Natural vinil zeminin yeni neslini nasıl hayal ettiğimizi keşfedin*.
*atık yakma işlemine sahip genel EPD-ERF-20180176-CCI1-EN ile karşılaştırıldığında ReStart® aracılığıyla bir geri dönüşüm uygulamasına sahip EPD n° SP-01508'den A ve C modüllerine (üretim, uygulama ve kullanım ömrü sonu aşamaları) dayalı ortalama homojen vinil zeminlere kıyasla

Sera gazı emisyonunu %50 azaltan bir zemin çözümü*

*atık yakma işlemine sahip genel EPD-ERF-20180176-CCI1-EN ile karşılaştırıldığında ReStart® aracılığıyla bir geri dönüşüm uygulamasına sahip EPD n° SP-01508'den A ve C modüllerine (üretim, uygulama ve kullanım ömrü sonu aşamaları) dayalı ortalama homojen vinil zeminlere kıyasla

Ekolojik tasarımlı zemin

Ürünlerimizi Sirküler Ekonomi ilkelerini göz önünde bulundurarak tasarlıyoruz. Ekolojik tasarım aynı zamanda doğru ham maddeleri seçmekle de ilgilidir.

Yeni nesil iQ Natural, fosil ham maddesinin %100'ünü kütle denge prensipleri çerçevesinde yapılan yenilenebilir biyokütle ile değiştiren dünyanın ilk biyo-nitelikli vinili – Biovyn™ – olarak büyük bir inavosyona imza atıyor. Bu biyokütle, beslenme zinciri ile rekabet etmeyen odun artıklarından meydana gelir.

Biyo-nitelik, bir materyalin kütle denge prensiplerine göre bir miktar biyo-bazlı ham madde içerdiği anlamına gelir. Fosil ham madde ile paralel olarak biyokütle kullanılan bir üretim sisteminde üretilmektedir. Üretim sırasında iki ham madde sistemde karıştırılır ve biyo bazlı parça belirli bir nihai ürüne “bağlanır”. Tüm tedarik zinciri boyunca bağlanma, bitmiş ürünün sürdürülebilirliğini ve güvenilirliğini sağlamak için üçüncü parti olan Sürdürülebilir Biyomalzemeler Yuvarlak Masası (RSB) tarafından onaylanmıştır.

Kütle denge prensipleri, - yeni üretim tesislerinin kaynak yoğun bir şekilde geliştirilmesini gerektirmeden - mevcut üretim altyapısı içinde 'yeşil geçiş' sağlar ve yeşil geçişi hızlandırmak için önemli bir araçtır.

Kullanılan her metrekare için iQ Natural, fosilden, yenilenebilir ham maddelere geçişe katkıda bulunuyor ve bizi döngüsel, karbonsuz bir topluma doğru bir adım öteye taşıyor. Ayrıca,  teknik ve bakım özellikleri hala aynı yüksek mükemmellik seviyesinde kalıyor.

Tüm dünyaca tanınan bağımsız bir sürdürülebilirlik standardı olan Sürdürülebilir Biyomalzemeler Yuvarlak Masası (RSB), hem iQ Natural (BiovynTM) hem de iQ Natural'i üretmek için kullandığımız yeni ham maddeyi onaylamaktadır. RSB, biyo bazlı ve gelişmiş malzemelerin, yakıtların ve biyokütlenin sürdürülebilir üretimi için dünyaca güvenilir, uluslararası bir sürdürülebilirlik standardı olarak kabul edilmektedir. Toplumsal ve çevresel açıdan sürdürülebilir ürünler sunmaya olan  bağlılığımızı bağımsız olarak onaylatmak için iQ Natural'ın geliştirilmesi sırasında RSB ile yakın iş birliği içinde olduk. iQ Natural, RSB sertifikasını alan ilk zemindir.

Kütle denge prensiplerini keşfedin

Karbonsuz üretim

Karbonsuz üretim, enerji tüketimi modelinde bir değişiklik anlamına gelir. Bu, iklim değişikliği ile mücadelede temel etkendir.

iQ Natural üreten İsveç, Ronneby'deki fabrikamız uzun yıllardır fosilsiz elektrik kullanıyor.

2019 yılı boyunca ısı üretim süreci için fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak için de büyük yatırımlar yapıldı.  İki petrol brülörünün yerini, yılda yaklaşık 4000 ton CO2 ile tahmini bir GHG azalması sağlayacak elektrikli olanlar aldı, bu da bir yıl boyunca 849 binek aracı veya uçakla Paris ile New York arasında 4000 dönüş yolculuğunu kurtardı.

iQ Natural (9 ton) üretimine bağlı kalan çok az sera gazı emisyonu, TAMBOPATA Rezervini destekleyen REDD + projeleri * ile dengelenecek.

Bu, iQ Natural üretimini karbonsuz yapmayı sağlar.

* Tarkett, sorumlu tarım ve sosyal adaleti desteklediği kadar REDD + projelerinin farkındalığını artırmak ve iklim değişikliği ile ilgili eylemlerde bulunmak ve biyolojik çeşitliliği artırmak için Tambopata-Bahuaja Biyoçeşitlilik Rezervini de destekliyor.

Döngüyü kapatmak

Atıkların kaynak olarak kullanıldığı, tamamen döngüsel bir şirket olma çabası içindeyiz.

Geri dönüşüm, kaynakları korumanın, atıkları azaltmanın ve sera gazı emisyonlarını önlemenin etkili bir yolu olduğu için döngüsel geçişin temel taşıdır. Gerçekten de, mevcut ham maddeleri işlenmemiş ham maddeler kullanarak sıfırdan üretmek yerine dönüştürmek için daha az enerji harcar.

Tarkett’in ReStart® geri alma ve geri dönüşüm programı aracılığıyla, tüm Avrupa'da vinil zeminlerin uygulanmasından kaynaklanan kesintilerin toplandığı ve geri dönüşüm merkezlerimize gönderildiği sistemler işletiyoruz.

Ayrıca, kullanım sonrası vinil zeminleri etkili bir şekilde geri dönüştürmek için, iQ Natural'ın üretildiği İsveç'teki Tarkett Ronneby, son zamanlarda yenilikçi bir endüstriyel temizlik yöntemi başlattı. Kullanılmış zeminlerin yapıştırıcı ve beton kalıntılarından temizlenmesini ve daha sonra işlenmemiş ham maddelerle aynı kalitede vinil granüllere dönüştürülmesini sağlar.

iQ zeminimizi geri dönüştürülebilirlik düşünülerek tasarladık ve bu yeni nesil malzeme ile döngüleri aktif olarak kapatıyoruz.

Özetlemek gerekirse, iQ Natural, yaşam döngüsünün her adımında iyilik yapıyor

iQ Natural sustainable vinyl flooring logo

Doğadan ilham alan tasarım

iQ Natural'ın görünüşü ve hissi için ilham kaynağımız olan Doğayla dolu bir hikaye

"Tasarımcılarımızın iQ Natural’ın renk çeşitliliği için ilham aldıkları doğadan daha zengin bir yaratıcılık kaynağı yoktur..
Duyuları nazikçe okşayan renkler / tonları/ çeşitler ve uyumlu tonsürton soft renk paleti. 'Natural Flake' desen kompozisyonundan ilave doku ile zenginleştirilmiş Dawn, Crisp, Radiant, Relief ve Dusk renk aileleri arasından seçim yapın.
Yeni Natural Flake deseni, bir alandaki mimari bölümleri vurgulamak ve sadece vurgulamak için değil, aynı zamanda renk kombinasyonları arasındaki geçişleri yumuşatmak için tasarlanmıştır. Her renk kendi renk grubu veya diğer iQ Natural grupları içinde kombinlenebilir, bu da onu tasarım açısından çok yönlü bir seçenek yapar. "

5 renk ailesini keşfedin

iQ serilerimizin temel faydaları

iQ Natural, üstün bir iQ koleksiyonudur.
Kolay uygulama, uzun ömürlü performans, hijyen, olağanüstü bakım özellikleri ve tasarımı tek üründe sunar. Esnekliği ve homojen yapısı sayesinde klinik alanlarda (koridorlar, temiz oda vb.) kaynak ve duvar kenarı için ideal bir çözümdür, böylece su geçirmez ve pürüzsüz bir yüzey sunar, böylece mükemmel hijyen için güvenli ve kolay temizlenebilir alanlar sağlar. Tüm bu özellikler ayrıca iQ Natural'ı yüksek enfeksiyon riski olan alanların gereksinimlerine uygun hale getirir. Sadece 2 mm kalınlığı ile, iQ homojen vinilin ömür boyu performansını taşır ve düzenli 'kuru fırçalama' ile orijinal formuna geri getirilirken, görünüşte bozulma olmadan onlarca yıl boyunca yoğun kullanıma dayanabilir.
Çok düşük VOC emisyonları ve ftalat içermeyen kompozisyonu ile iQ serileri, zemin çözümünüzün kapalı alanlardaki hava koşulları üzerinde ölçülebilir bir etkisi olmadığı için gönül rahatlığı sunar.
Ve okul koridorları, ana okulları veya kamu binaları gibi ses konforunun kilit olduğu alanlarda, iQ Natural Acoustic* cevap olacaktır. 10 renk seçeneği bulunan iQ Natural Acoustic, 15 dB'lik darbe sesi azaltma özelliği sunar

Pratik yapalım