Daha sürdürülebilir bir üretim için geri dönüşüm

Geri dönüşüm

Zeminlerimiz ikinci bir hayatı hak ediyor

Vinil ve linolyum üretim ve uygulama atıklarının geri dönüştürülmesi zahmetsizdir. Bunlar, geri dönüşümü kolay olan güzel, temiz malzeme parçalarıdır. Kolay. Ancak, kullanım ömrünün sonuna gelindiğinde kullanılmış zeminlerin nasıl geri dönüştürüleceği? Genellikle yıllarca kullanılan yapıştırıcı, beton parçaları ve diğer kimyasal kalıntılarla kaplanmıştır ve en önemlisi,% 100 güvenlik garantisi ile tedarik zincirimize nasıl yeniden dahil edilir? İşte bu zorlu bir mücadele! Ürünlerimizi kullanım ömrünü göz önünde bulundurarak ekolojik olarak tasarlıyoruz, örneğin kolay geri dönüşümü teşvik eden tutkalsız çözümler geliştirmek gibi. Geri dönüşüm ekiplerimiz ayrıca dünya çapında sekiz özel geri dönüşüm merkezimizde giderek daha fazla kullanılmış malzemeyi geri dönüştürmek için yenilikçi yeni yollar geliştirmektedir.

Recycling at Tarkett 5

Örneğin, daha önce kullanılamayan yapıştırılmış tüketici sonrası vinili* temizleyen, parçalayan ve geri dönüştüren yeni teknolojiyi kullanıyoruz. Linolyumu bir toz halinde öğütüyoruz, bu da yeni linolyumun % 36 geri dönüştürülmüş içeriğinin % 10'unu oluşturuyor ve tüketici linolyum zemini yapıştırıcıdan ayırarak yeni bir ürüne dönüştürecek yeni yollarını araştırıyoruz. 

Tarkett's ReStart Recycling programme

Ayrıca, ipliği tabandan ayırma ve her iki malzemeyi % 100 geri dönüştürülebilir hale getirme konusundaki yenilikçi yöntemimiz sayesinde eski karo halıları yenilere dönüştürmek için benzersiz teknikler geliştirdik. Aquafil ile ortaklığımız sayesinde, kurtarılmış ipliği kullanıma hazır yüksek kaliteli yeni ipliğe geri dönüştürerek halı üzerindeki döngüyü tamamen kapattık. Geri dönüşüm işbirliği ile ilgili olduğundan, bu nedenle bir malzeme zemine güvenli bir şekilde geri dönüştürülemezse, diğer endüstrilerde farklı bir şekilde kullanabilen ortaklar ararız.

Recycling at Tarkett

Kulağa etkileyici mi geliyor? Olabilir. Ama biz daha çok sağduyu olarak görüyoruz. Çünkü iklim değişikliği ve kaynak kıtlığı ile mücadele, sirküler ekonomiye tam bir bağlılık gerektiren bir zorunluluktur. Ve Tarkett olarak  biz de bu gemideyiz. Bir Tarkett zemin çözümü seçerek, çığır açan geri dönüşüm şemaları ve yenilikçi geri dönüşüm çözümleri kanıtlanmış bir sicile sahip bir şirket seçiyorsunuz. Seçiminizin iyi olduğu için içiniz rahat olsun.

* 2011'den itibaren üretilen homojen vinil zemin

Bu da Doing Good. Together. yaklaşımımızın yöntemlerinden biri...

 

Öne çıkan makaleler

ReStart®

Geri toplama ve geri dönüşüm programımız ReStart®. hakkında bilgi edinin.
Buradan okuyabilirsiniz
 

Halı geri dönüşüm merkezi

Modern halı geri dönüşüm tesisimizi keşfedin.
Buradan okuyabilirsiniz
 

Kullanıcı sonrası geri dönüşüm

Tüketici sonrası homojen zemini nasıl geri dönüştürdüğümüzü görün.
Buradan okuyabilirsiniz
 

 

 

Sürdürülebilirlik raporumuzu indirin.

Daha fazla sürdürülebilirlik hikayesi

Döngüsel ekonomi

Neden çöpleri sevdiğimizi, onu güzel zeminlere dönüştürmek için nerede fırsat gördüğümüz ve zemini nasıl yenileyip geri dönüştürmeye çalıştığımız hakkında daha fazla bilgi edinin.

İyi malzemeler

Huzurunuz için malzemelerin sürekli bilimsel testi ve bilimsel radikal şeffaflık.

İç mekan hava kalitesi

İç Mekan Hava Kalitesinde öncülük ediyoruz, siz rahat nefes alın diye.